Zoveel geld kan Bauke Mollema winnen!

De Tour de France is volop bezig. Bauke Mollema maakt nog steeds een goede kans om de Tour te winnen. Mocht hem dat lukken, dan is dat de eerste keer in 25 jaar dat een Nederlander de tour wint. Allemaal leuk en aardig, maar wat levert dat wielrennen nu op? Het totaal aan prijzengeld in de Tour de France bedraagt dit jaar €2.295.000. Hoeveel gaat Bauke Mollema daarvan winnen?

Tourwinst

De gele trui is voor de koploper, de beste wielrenner. Hier is waar het grote geld te verdienen valt. En dit is ook waar Bauke Mollema zijn slag kan slaan. Op dit moment staat Bauke op de tweede plek, nog achter Chris Froome. Als je puur kijkt naar de opbrengst, dan heeft Bauke niks te klagen, zelfs al zakt hij naar de derde plek in het klassement. De derde plek krijgt aan het eind van de Tour de France namelijk een mooi bedrag van €100.000,-. De tweede plek levert €200.000,- op en de eerste plek krijgt maar liefst €500.000,-!

Etappewinst

Elke etappe kunnen wielrenners geld verdienen. De eerste, tweede en derde wielrenner die over de finishlijn gaan krijgen verreweg het meest. In 2015 was dit voor de eerste plek nog 8.000 euro, dit jaar is dat maar liefst 11.000 euro! De tweede en derde plek krijgen dit jaar respectievelijk 5.500 en 2.800. Bauke Mollema heeft nog geen top drie behaalt tijdens de Tour, maar is vaak genoeg in de top 20 beland waardoor hij na 15 etappes al rond de €3.000,- heeft verdiend aan prijzengeld. Vergeleken met wat er nog meer te verdienen valt in de Tour de France, is €3.000,- euro nog niks!

De bolletjestrui

De bolletjestrui is voor de beste klimmer. Het gaat hier dus om de wielrenner die het beste presteert in bergetappes. Elke helling en berg die een wielrenner als snelste beklimt wordt al beloond met een geldbedrag. De hoogte van de helling of berg bepaalt ook de hoogte van de prijs. Helaas doet Bauke Mollema het niet zo goed op dit front. Hij is tot nu toe nog niet hoger dan zestiende geëindigd in het bolletjesklassement. De beloning voor de beste klimmer over de gehele Tour de France bedraagt dit jaar €25.000,- euro, en dan heb ik nog niet eens benoemd dat de drager van de bolletjestrui elke dag €300,- verdient!

De groene trui

De groene trui is voor de beste sprinter, oftewel de snelste wielrenner op vlakke stukken. Bij elke sprint, ook wel tussensprint genoemd, is iets te verdienen. Per tussensprint krijgt de snelste wielrenner €1.500,-. Voor de tweede en derde plek is dit €1.000,- en 500,-. De drager van de groene trui op dat moment krijgt aan het eind van de dag ook nog eens €300,-. De winnaar van het groene trui klassement krijgt, net als bij de bolletjestrui, €25.000,- aan prijzengeld. Helaas is Bauke Mollema ook op dit front niet een grote kanshebber.

Conclusie

Van de zo’n €2.500.000,- prijzengeld die beschikbaar is gesteld tijdens de Tour de France, is genoeg te verdienen voor Bauke Mollema. We staan achter onze Mollema en gaan er gewoon even vanuit dat hij Froome passeert en de Tour de France wint. Elk jaar Froome is ook niet leuk, toch? Als Bauke Mollema de Tour wint, dan wint hij natuurlijk eeuwige trots en glorie, maar laten we niet vergeten dat hij ook een flink zakcentje verdient. Als Bauke Mollema eerste wordt zal hij in totaal eindigen op zo’n €550,000 euro aan prijzengeld.

 

Wat vind jij van deze bedragen? Hieronder kun je het artikel delen op Facebook en je mening geven!