Zandkastelendag: op naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Weet je nog, een dagje naar het strand met papa en mama en dan daar waar het zand net nog nat genoeg was emmertjes volscheppen en zandkastelen bouwen. Het liefst een heel dorp van kastelen met daar omheen een slotgracht, waarvoor de zee steeds nieuw water bracht. Magisch … Op 6 augustus is het zandkastelendag, de perfecte dag om een bezoek te brengen aan het zandsculpturenfestijn!

Wist je dat het grootste zandkasteel ter wereld in 2007 gebouwd is tijdens het Sun Fun Festival in South Carolina? Het kasteel was zo’n 15 meter hoog en werd in 10 dagen gebouwd met 300 vrachtwagens vol zand. Zandkastelendag is ontstaan om ons eraan te herinneren hoeveel plezier we kunnen beleven aan wat zand, water en zonneschijn.

Vakantie-uitje: ’t Veluws zandsculpturenfestijn

Het is zomervakantie en op 6 augustus dus ook nog eens zandkastelendag. Hoe leuk is het dan om een bezoek te brengen aan ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Als eerbetoon aan Rien Poortvliet, brachten ruim twintig zandkunstenaars de schilderijen van Rien tot leven in maar liefst 41 prachtige zandsculpturen. Behalve zandsculpturen bekijken, kun je ook naar de tentoonstelling met originele schilderijen van Rien Poortvliet en, natuurlijk, het Kabouterbos.

Rien Poortvliet zag zichzelf als een tekenend verhaalverteller. Zijn tekeningen vertellen voor het grootste deel het verhaal, hooguit in combinatie met een kleine titel of opschrift. En… altijd valt er iets te ontdekken of te genieten, iets om je over te verbazen of te verwonderen.

Praktische informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn

Uiteraard kunnen kinderen zelf een zandkasteel bouwen in een grote zandbak. Je kunt ook nog leuke prijzen winnen tijdens je bezoek als kunt bedenken welk spreekwoord of gezegde elke zandsculptuur uitbeeld! Het zandsculpturenfestijn is nog te bezoeken tot en met 29 oktober dit jaar.

Openingstijden:
Geopend t/m 29 oktober 2016

Maandag: van 10.00 uur – tot 17.30 uur
Dinsdag: van 10.00 uur – tot 17.30 uur
Woensdag: van 10.00 uur – tot 17.30 uur
Donderdag: van 10.00 uur – tot 17.30 uur
Vrijdag: van 10.00 uur – tot 17.30 uur
Zaterdag: van 10.00 uur – tot 17.00 uur
Zondag: Gehele dag gesloten

Voor meer informatie of voor het bestellen van kaarten kun je hier terecht >>

  • Boek
  • Boek
  • Boek