Your Name verbreekt alle records en is de meest populaire anime allertijden

Zei je 15 jaar geleden Spirited Away, dan zeg je tegenwoordig al snel Your Name. Voor degenen die nog nooit van de film hebben gehoord: Your Name is de best bezochte Japanse animatie allertijden. De film verbreekt alle records in Japan en is in Azië een waar fenomeen verglijkbaar met Titanic, met fans die hem drie, vijf of zelfs tien keer bezoeken. Your Name is amper te zien geweest in de Nederlandse bioscopen. Kinepolis heeft de gok überhaupt niet gewaagd, want ja, het blijft een gok, zo’n Japanse anime. En nu is eindelijk Your Name in Almere te zien, in het nieuwe filmhuis welteverstaan!

Magisch en hartveroverend

Na een meteorieten-regen veranderen de levens van dorpsmeisje Mitsuha en stadsjongen Taki drastisch. Vanaf dat moment worden ze regelmatig wakker in elkaars lichaam. Een meeslepend, magisch en hartveroverend verhaal over dat er ergens in de wereld iemand is met wie jij onlosmakelijk verbonden bent. Mitsuha droomt van de grote stad. “Maak me alsjeblieft een knappe Tokyo-jongen in mijn volgende leven!” Als haar wens onverwacht uitkomt, verandert haar saaie voorspelbare leven in een spannend en hilarisch avontuur. Zonder dat ze er controle over hebben switchen ze van lichaam en leven.

Als ze ook nog een manier vinden om berichten uit te wisselen, leren ze elkaar steeds beter kennen. Maar dan verschijnt er een gigantische meteoriet aan de hemel en neemt de spanning toe. Ze willen elkaar ontmoeten. Maar is hun connectie daar sterk genoeg voor is en overleven ze dit? Een overweldigende body-swap romance waarin tijd, het lot en de liefde van twee zielsverwanten samenkomen.

De allergrootste publiekslieveling wereldwijd

Adembenemend geanimeerd: van hyperrealistische stadsgezichten en de meest spectaculaire astrale magie en natuurrampen, tot hallucinerende beelden in krijtpastel. Zelfs de grootste cynicus kan niet anders dan zich hieraan overgeven en zich laten meevoeren naar een andere wereld. Niet voor niets is Your Name de allergrootse publiekslieveling wereldwijd uit de Japanse cinema.

‘Ik denk dat niet nóg meer mensen mijn film moeten bekijken’, zei animatieregisseur Makoto Shinkai vorig jaar december over zijn film Your Name, in een opmerkelijk interview met The Japan Times. ‘Het is niet meer gezond. Blijf thuis en stop met kijken!’

Een must see!

Your Name is een meeslepend, magisch en hartveroverend verhaal over dat er ergens in de wereld iemand is met wie jij onlosmakelijk verbonden bent. Deze film dan ook een must see voor iedere serieuze animeliefhebber, maar zeker ook voor een ‘gewone’ filmliefhebber!