Wie is jouw Local Hero? Breng je stem uit!

Veel mensen kunnen er alleen maar over dromen: beroemd zijn. Slechts een handjevol mensen schopt het daadwerkelijk tot Bekende Nederlander. Sommige beroemdheden zijn van verre te herkennen en veroorzaken veel drukte op straat. In Almere kun je zomaar ineens local hero Ali B, Jörgen Rayman of Rob Stenders tegenkomen. Toch zijn er veel lokale helden op weg om groot te worden. De nieuwe bibliotheek zet elke maand vijf local heroes in het zonnetje.

Local Hero @nieuwebieb

Deze maand kun je uit de volgende vijf Local Heroes kiezen:

MC DRT
In april presenteerde DRT zijn tweede studio album. De 34-jarige Almeerse rapper MC DRT staat bekend om zijn freestyles, was vroeger onderdeel van een crew met onder andere Ali B en was de eerste stadsrapper van Almere. Hij timmert al jaren aan de weg, tijd om hem eens in de spotlights te zetten.

Valery Mak
In 2007 was zij degene die Stichting Twisted oprichtte. Sinds dit jaar is ze de programmeur van het vernieuwde KAF. Valery Mak is het typische voorbeeld van een sterke vrouw die het ver schopt. Het is dus niet zo gek dat ze deze maand genomineerd is als Local Hero.

Negin Mirsalehi
Zij heeft maar liefst 3,5 miljoen volgers op Instagram! Dankzij foto’s op Instagram vliegt ze de hele wereld over en heeft ze haar eigen haar product Gisou kunnen maken.

Kasper
De singer-songwriter én producer uit Almere waar je niet meer om heen kan! Sinds zijn tiende speelt hij gitaar, volgt hij lessen en op zijn vijftiende besloot hij er ook bij te gaan zingen. En met succes! Op 21 oktober 2016 bracht KASPER zijn eerste EP uit. ‘Just Take It’, zijn eerste single, is meer dan 100.000 keer gestreamed op Spotify.

Joshua Brenet
Hij is een Nederlands voetballer uit Almere die als verdediger speelt PSV. Hij speelde onder andere bij ASC Waterwijk en FC Omniworld, werd kampioen met PSV in 2015 en is als sportman van het jaar gekozen bij de Sportverkiezingen Almere

Hoe kun je stemmen?

Kom naar de bibliotheek en maak je keuze via het digitale scherm op de Achterbank. Dit scherm is te vinden op de tweede etage. Of bezoek de website van Jong in Almere en maak online je keuze. Klik hier om te stemmen!

Ken je zelf nog een Local Hero? Geef deze aan ons door!

local hero