Welk cadeau geef ik aan mijn kind? Hij/zij is een gamer!

Het is bijna Pakjesavond en je moet nog cadeautjes kopen. Je hebt er simpelweg nog geen tijd voor gehad en eigenlijk weet je niet zo goed wat je moet kopen. Het enige wat je weet is dat jouw kind een passie heeft voor gamen. Maar moet je dan een computerspel kopen? En welke dan? Als gamer heb ik zelf vaak genoeg meegemaakt dat ik cadeautjes kreeg waar ik helemaal niks mee kon. Ik was niet ondankbaar, maar het was toch wel fijn geweest als mijn ouders beter wisten welke cadeautjes ze konden geven. Hier een aantal tips die kunnen helpen bij dit probleem!

Een klein beetje verdieping kan geen kwaad

Er zijn allerlei verschillende soorten spellen. Playstation 4 gamerKom erachter wat voor games jouw kind speelt en je hebt de eerste stap al gemaakt. Vindt hij of zij het bijvoorbeeld leuk om met een fictief personage een fictieve wereld te betreden? Dan heb je het al gauw over RPG’s (Role Paying Games). Weet ook of jouw kind vaak op de computer speelt of juist op een gaming console. Niet elk spel kan namelijk op elk systeem gespeeld worden! De beste manier om erachter te komen wat voor spellen jouw kind speelt, is natuurlijk gewoon vragen welke games hij of zij leuk vindt en vaak speelt.

Shops in het spel

Als jouw kind vaak online games speelt met andere
mensen, dan is de kans groot dat zo’n spel een zogenaamde ‘in-game shop‘ heeft, met bijbehorende valuta. Het spel League of Legends gebruikt bijvoorbeeld riot points als valuta voor hun in-game shop. Daar kun je exclusieve en toffe dingen mee kopen voor in het spel. League of legends logo gamerRiot points kun je makkelijk kopen in het spel zelf, maar je kunt ook een League of Legends-tegoedkaart kopen.
Spellen zoals World of Warcraft, Fifa en Battlefield hebben ook in-game shops.

Merchandise

Gaming wordt nog steeds groter en groter. Vault tec lunchbox fallout 4 gamerDit betekent ook dat er meer en meer spullen te koop zijn die te maken hebben met games. Binnen de gaming gemeenschap zijn dit ontzettend populaire spullen. Hoe vet is het om een voorwerp te hebben dat ook in jouw favoriete spel zit? En hoe cool is het om een poster te hebben van jouw favoriete personage uit een spel? Als je al weet welke games jouw kind vaak speelt, dan is het niet zo moeilijk om daar merchandise van te vinden. Zelf heb ik dit jaar een Fallout 4 lunchbox op mijn verlanglijstje staan! Supervet!

Recente games

Ik kan mij voorstellen dat je niet op de hoogte bent van de allerlaatste games. Dus als je van plan bent een game te kopen voor jouw kind, heb ik hier nog een aantal suggesties. Dit zijn populaire games die de afgelopen tijd zijn uitgebracht.
Dishonored 2: Kruip in de huid van een huurmoordenaar met bovennatuurlijke krachten. 
Civilization VI: Leid een beschaving van het stenen tijdperk naar het informatietijdperk.
Battlefield 1: Een schietspel waarin je slagvelden uit verschillende tijdperken meemaakt. 
Fifa 17: Kies een voetbalteam en word wereldkampioen!
Maffia III: In een New Orleans van 1968 neem jij wraak op de maffia.
Planet coasterBouw een pretpark en maak het succesvol! 

Succes met cadeautjes kopen!