Wat moet ik aan met kerst?

Met de kerstdagen lekker op de bank met een boek of het vliegtuig pakken naar de zon. Dat klinkt heerlijk! Maar waarschijnlijk heb je een kerstdiner bij je (schoon)familie en is er ook nog de kerstverplichting van je werk. En dan is natuurlijk de grote vraag: wat moet ik aan met kerst? Iedereen wil graag stijlvol aan het kerstdiner verschijnen … Maar hoe?

De ‘ugly sweater’

In de winkels zie je nu veel ‘foute’ kersttruien. Truien met sneeuwmannen, Noorse breipatronen, knipperlichtjes. Hoe fouter, hoe beter! Met zo’n trui is het ijs meteen gebroken en heb je de lachers op je hand. Maar een kersttrui kan ook woest aantrekkelijk zijn, kijk maar naar Colin Firth in de film Bridget Jones.

kerst

Bling, bling

Misschien ga je toch voor wat sjiekers. Kerst is natuurlijk dé gelegenheid om eens flink uit te pakken. Maar pas op voor modemissers zoals te strakke kleding, te diepe decolletés, de verkeerde schoenen of ongepaste make-up. Soms is ‘less is more’ beter. Weet je het even niet meer? Kom dan snel naar de bibliotheek om in de nieuwste tijdschriften te bladeren voor inspiratie en de laatste trends!

kerst

Kerstkleuren: waarom rood en groen?

De kleur rood en groen zijn typisch voor kerst, ook in kerst-outfits. Maar waarom eigenlijk? Er zijn veel theorieën over deze kleuren. Het rood staat voor het bloed dat Christus liet stromen gedurende zijn leven voor de mensheid, het groen voor de eeuwige hoop en het nieuwe leven. Maar tegenwoordig staat kerst steeds losser van het Christelijke geloof. Groen is van de kerstboom en rood van de Kerstman, dat is simpel. Wist je dat vroeger de Kerstman vaak was afgebeeld in donkerblauw? Deze kleur staat voor hoop binnen de kerk. Pas aan het begin van de 20-ste eeuw werd de Kerstman door een reclametekenaar van Coca Cola afgebeeld in rood met wit. Coca Cola wilde dat Cola ook in de winter werd gedronken, en niet alleen op een warme zomerdag. Vandaar dat de Kerstman in hun campagnes werd gebruikt.

Little black dress: altijd goed!

Keuzestress! Heb je een kast vol kleren maar weet je nog steeds niet wat je aan moet trekken? Speel het dan op safe met de ‘little black dress’. Stijlvol, simpel en geschikt voor alle gelegenheden. Het zwarte jurkje wordt extra feestelijk met een glitterpanty of ‘statement’ ketting. Accessoires maken je outfit helemaal af. Kerstballen in je oren, een rendier diadeem, een glitterhoedje, het mag best met wat humor. Maar pas op dat je er ook weer niet uit ziet alsof je met een kerstboom hebt gestoeid. Audrey Hepburn maakte het zwarte jurkje in ‘Breakfast at Tiffany’s’ tot een van de grootste modemomenten in de geschiedenis.

kerst

En als alle verplichtingen voorbij zijn, is het tijd om te relaxen! Gewoon op je kerstsokken :)! Fijne kerstdagen!

kerst