Wat gaan we kijken na Game of Thrones?

Op mijn Facebook-feed las ik dat het nieuwe seizoen van Game of Thrones eraan komt. Daar gaat mijn tedere hartje van kloppen, want ik vind het een absoluut geweldige show. Toch moest ik ook denken aan hoe weinig afleveringen we eigenlijk nog te gaan hebben. Nog twee seizoenen en het is klaar. We hoeven echter niet te treuren, want er komen een paar geweldige vervangers. Tenminste … de mogelijkheden zijn er! 

The Witcher

Iedereen die zich een beetje gamer noemt, heeft ooit wel eens gehoord van The Witcher 3. Deze RPG (roleplaying game) is een meesterwerk en heeft mij al talloze uren vermaakt. Wat veel mensen niet weten is dat de game gebaseerd is op een reeks fantasieboeken, geschreven door de Poolse Andrzej Sapkowski. The Witcher is een verhaal dat plaatsvindt in een fantasiewereld die alles bevat wat je ervan zou verwachten: dwergen, draken, kastelen, magie en meer. In deze wereld zijn Witchers genetisch gemuteerde monster-killers. Geralt of Rivia is zo’n Witcher, de boeken volgen zijn verhaal.

Netflix heeft aangekondigd dat er een serie van komt! Er is nog geen datum of ander nieuws, maar het feit dat het er überhaupt aan komt, is voor mij al genoeg om helemaal enthousiast te worden. Een ‘Witcher’-serie heeft namelijk de mogelijkheid om het gat dat Game of Thrones achter laat te vullen. De wereld is minstens net zo groot en uitgebreid als Game of Thrones, en heeft minstens net zoveel interessante personages. Alhoewel, het gaat alleen lukken als het groots wordt aangepakt, want anders krijg je dit …

Wheel of Time

Wheel of Time is een serie boeken geschreven door Robert Jordan, een Amerikaanse schrijver van fantasieverhalen. De serie bestaat uit maar liefst veertien boeken! Wheel of Time, of Rad des Tijds in het Nederlands, volgt een jongeman (Moraine) en zijn vrienden, die door een mysterieus verleden en de komst van vreemde wezens moeten vluchten uit hun dorp. De wereld waarin het zich allemaal afspeelt is fantasierijk;  er kan letterlijk van alles gebeuren.

Er waren al langer geruchten dat er een televisieserie zou komen, maar nu Sony pictures de rechten heeft gekocht, is het bevestigd. Veel meer is er niet echt over bekend, behalve dat Rafe Judkins (Producer Marvels Agents of S.H.I.E.L.D.) executive producer zal zijn. Aangezien de boeken al zo’n succes zijn, mogen we hopen op een net zo succesvolle televisie adaptatie.

Helaas is er al een voorbeeld van hoe het niet moet. Toen Red Eagle Entertainment nog de rechten had van Wheel of Time, hebben ze een pilot aflevering gemaakt die … niet zo goed in de smaak viel. De geruchten zijn dat deze pilot puur werd gemaakt om de rechten tot de serie te behouden. Zie hier het resultaat.

Game of Thrones stopt niet!?

De kans dat Game of Thrones daadwerkelijk stopt na acht seizoenen is eigenlijk vrij klein. Het succes van de show smaakt naar meer, en er lijkt ook meer te komen. Zo worden er volgens auteur George R.R. Martin, as we speak, meerdere scripts geschreven om het verhaal op te volgen. Het zou gaan om vijf scripts, waarvan nog niet duidelijk is welke daarvan verfilmd worden.

Wat het ook gaat worden, we hoeven niet bang te zijn voor het einde van Game of Thrones. We kunnen er met smacht naar uitkijken, wetende dat er nog veel meer (mogelijk) briljante series op komst zijn!