Walk&Talk: de gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden


Op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Sinds oktober organiseert de nieuwe bibliotheek elke eerste dinsdag van de maand een Walk&Talk bijeenkomst voor werkzoekenden in bibliotheek Stad. Na de eerste succesvolle netwerkbijeenkomst in oktober, volgt op dinsdag 7 november de tweede sessie.

Gratis netwerken

Wat is Walk&Talk? Het is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen. Zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv, wat is personal branding?

Laagdrempelig

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten.  Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Inspirerende spreker

Ook is er elke maand een spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen zoals netwerken, hoe leest HR je cv, open sollicitaties etc. Deze tips en ervaringen van andere werkzoekenden geven antwoord op jouw vragen. Daarmee word je je eigen deskundige in jouw zoektocht naar werk.

Gastspreker op dinsdag 7 november: Debbie Heijne. Zij vertelt over hoe je met slimme open sollicitaties meer kans maakt op een baan! Debbie is eigenaar van De Levende Sollicitatiegids en wijst werkzoekenden en organisaties de weg in de wereld van solliciteren. Als werkzoekende sta je er niet alleen voor en vind je herkenning, inspiratie en nieuwe ideeën voor je zoektocht naar werk tijdens een Walk&Talk bijeenkomst.

Deelname aan Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. En ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie!

Persoonlijke belevenis van een ex-werkzoekende Debbie Heijne:

“Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om er voor het vinden van werk in je eentje voor te staan. Het is zó prettig om te merken dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik ben steeds weer verrast door de energie tijdens een Walk&Talk en de bereidheid om elkaar te helpen.”

Lijkt het je leuk om de tweede Walk & Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Walk & Talk? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of neem eens een kijkje op de website van De Levende Sollicitatiegids.