Walk & Talk: dé gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden

Op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Nog even en dan starten wij in bibliotheek Stad met Walk & Talk voor werkzoekenden.

Walk & Talk?

Dit is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Het is een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen. Om wat voorbeelden te noemen: Wat heb je aan LinkedIn? Hoe kun je netwerken? Hoe haal je meer uit je cv? Wat is personal branding?

Ervaringen delen

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Spreker

Elke maand is er bij Walk & Talk een spreker die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen zoals netwerken, hoe leest humanresources je cv, open sollicitaties etc. Deze tips en ervaringen van andere werkzoekenden geven antwoord op jouw vragen. Zo word je je eigen deskundige in je zoektocht naar werk.

Gastspreker op dinsdag 3 oktober: Vivian Bregman, senior consultant en recruiter van Randstad. Zij geeft tips en adviezen over ‘hoe jij jezelf als uniek en authentiek persoon in de markt zet’. Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis!

Persoonlijke belevenis van een ex werkzoekende Debbie Heijne:

“Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het is om er voor het vinden van werk in je eentje voor te staan. Het is zó prettig om te merken dat je het niet alleen hoeft te doen. Ik ben steeds weer verrast door de energie tijdens een Walk & Talk en de bereidheid om elkaar te helpen.”

Lijkt het je leuk om de eerste Walk & Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom op donderdag 3 oktober van 10.00 – 12.00 uur in bibliotheek Stad! Meer weten? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of neem hier eens een kijkje: http://www.levendesollicitatiegids.nl. En last but not least: deelname aan een Walk & Talk bijeenkomst geldt voor het UWV als een sollicitatie!

Nog een paar boekentips:

Hoera, werkloos!: NLP gids voor de beroepswerkloze
Nooit meer solliciteren: hoe je de baan verovert die écht bij je past
Werk vinden met social media: de nieuwe manier van solliciteren
Een onweerstaanbaar CV: de nieuwe methode om je onderscheidend te presenteren