Voorlezen is belangrijk én leuk!

Talloze onderzoeken bevestigen het iedere keer weer: voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Het effect is nog groter als de voorlezer vragen stelt over het verhaal of andere interactieve voorleestechnieken gebruikt. Het voorlezen van prentenboeken aan kleuters bevordert, naast hun taal- en leesvaardigheid, ook hun literaire competentie en hun sociaal-emotionele ontwikkeling. En kinderen van ouders die veel lezen, voorlezen en een rijk gevulde boekenkast hebben, lezen zelf meer, zijn leesvaardiger en schoppen het verder in het onderwijs.

Spook Nijntje

Natuurlijk kun je thuis voorlezen. Samen gezellig op de bank onder een dekentje of ’s avonds voor het slapen gaan samen een boekje lezen. De nieuwe bibliotheek weet uiteraard als geen ander: voorlezen is belangrijk. Maar ook heel leuk. Om die reden zijn er iedere week voorleesmomenten voor peuters en voor kinderen van 5 tot 8 jaar. Een leuke manier om de grote collectie kinderboeken die wij in huis hebben eens op een andere manier te beleven. Tijdens Kinderboekenweek zijn er speciale voorleesmomenten met het spook Nijntje. Griezel je met ons mee? Na afloop knutselen we samen een spookje. Brrrr!

Almere stad:
Di, wo, en do van 10:30 tot 11:30
Almere Buiten:
Wo van 10:30 tot 11:30 (behalve 4 okt)
Almere Poort:
Wo van 14:30 tot 15:30
Almere Haven:
Vr van 10:30 tot 11:30 (behalve 13 okt)

Kom je ook een keer naar een voorleesmoment bij ons in de bibliotheek? En als je er dan toch bent kun je gelijk weer nieuwe boeken uitzoeken om mee naar huis te nemen. Neem ook eens een kijkje op www.almereleestvoor.nl

  • Boek
  • Boek
  • Boek