Vijf projecten waarmee Elon Musk de wereld gaat veranderen

Op zijn twaalfde programmeerde Elon Musk al zijn eerste game. Sindsdien heeft hij zeker niet stilgezeten. Tesla, SpaceX, SolarCity en The Boring Company zijn maar een kleine greep uit de bedrijven die Elon Musk opgericht heeft of waar hij een belangrijke rol in speelt. In dit artikel komen vijf projecten aan bod die de wereld kunnen veranderen.

When something is important enough,
you do it even if the odds are not in your favor.
– Elon Musk

1. Verspreiden van 4,425 satellieten

Elon Musk durft groot en buiten de box te denken en dat blijkt ook wel met dit project. In 2019 wil SpaceX, opgericht door Elon Musk, beginnen met het lanceren van de eerste van vele satellieten. De in totaal 4,425 satellieten moeten de volledige oppervlakte van de aarde gaan bedekken om zo iedereen op aarde toegang te geven tot snel internet.

2. Artificiële intelligentie

Elon Musk voorziet dat Artificiële Intelligentie (AI) een enorme impact kan hebben in de toekomst. AI stelt machines, software en apparaten in staat om zelfstandig keuzes te maken en problemen op te lossen. OpenAI is een non-profit organisatie die zich hiermee bezig houdt. Dit bedrijf moet ervoor zorgen dat deze technologie beschikbaar komt voor het grote publiek.

3. Supersnelle magnetische treinen

De Hyperloop is een nieuw vervoermiddel dat ontwikkeld wordt om mensen en vracht met ongelofelijke snelheden naar een specifieke locatie te brengen. Die ongelofelijke snelheid is te realiseren, omdat de Hyperloop gebruik maakt van krachtige magneten om het voertuig letterlijk te laten zweven over de rails. Hierdoor is er een stuk minder frictie en kan de Hyperloop een maximum snelheid van 1.080 kilometer per uur halen. In 2021 zou het ontwerp volledig functioneel en succesvol werkend verklaard moeten worden, aldus Hyperloop One.

4. Inzet raketten om te wereldreizen

Alsof de Hyperloop nog niet snel genoeg was, heeft Elon Musk een nog uitdagender plan. Hij wil namelijk raketten, ontwikkeld door zijn SpaceX, inzetten om mensen binnen één uur overal ter wereld te kunnen brengen. Zo zou je met een raket van Londen naar New York kunnen vliegen in 29 minuten. Het meest verrassende is nog dat een kaartje voor een raketvlucht evenveel zou moeten gaan kosten als een economy-klasse vliegticket.

5. Koloniseren van Mars

Leven op mars, het klinkt als een blockbuster. Een wilde fantasie van velen, maar wat Elon Musk betreft wordt deze fantasie werkelijkheid. In 2022 wil hij de eerste raketten met vracht naar Mars sturen. Vanaf dan zullen er elke twee jaar nieuwe raketten naar Mars vliegen met als doel het koloniseren van Mars. Geloof je mijn woorden niet? Kijk dan de onderstaande video.

Wat denk je? Zijn deze projecten te realiseren? Zie je er toekomst in? En AI? Is dat de toekomst? We zijn benieuwd naar de meningen!