Vijf films van 2016 om niet te missen

Dit filmjaar was er één van opvallend veel re-makes. Van The Ghostbusters met geestdodende stoere vrouwen tot aan The Jungle book met een real-life Mongli. Wat voor moois bracht de filmwereld ons? Als ik de lijst af ga met de vele films, is het bijna onmogelijk mij te beperken tot vijf films die je toch wel gezien moet hebben. Ik doe toch maar een dappere poging!

1. Rogue One: A Star Wars story

Het is weer eens lekker ouderwets vechten tegen de bad guys van het Keizerrijk. In een tijd van conflict, vormt zich een groep van onwaarschijnlijke helden met plannen om de Death Star te stelen, het ultieme massavernietigingswapen van het Keizerrijk …

films

2. Fantastic Beasts and Where to Find Them

Heerlijk genieten van een verfilmd boek van J.K. Rowling. Een avontuurlijk en spannende film met tovenaars en No-Maj (Amerikaans voor een Dreuzel) Jacob, Newt Scamander, een magische koffer en ontsnapte fabeldieren. De formule voor een hoop problemen voor de tovenaars en de No-Maj wereld.

films

3. The BFG

De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl komt op het witte doek tot leven. Sprookjesachtig verfilmd door Steven Spiegelberg en zoals altijd stelt hij deze keer ook niet teleur. Het verhaal van een jong meisje, de koningin van Engeland en een reus. Samen gaan ze op een avontuur om de gigantische slechte mensetende reuzen te vangen die de mensenwereld bestormen.

films

4. The Revenant

Eindelijk won Leonardo DiCaprio zijn felbegeerde beeldje, de Oscar, met zijn vertolking in deze film. In de rol van Hugh Glass voor dood achtergelaten in de Amerikaanse wildernis, moet hij vechten voor zijn leven. Tijdens zijn reis terug naar huis moet hij zowel de natuur als de stammen die onderling strijd leveren, zien te overleven.

films

5. Tonio

Een film van eigen bodem naar het boek van A.F.TH. van der Heijden over zijn enige zoon, die in 2010 al fietsend door de binnenstad van Amsterdam verongelukte. Zware kost, maar het kijken de moeite waard. Te zien in het nieuwe filmhuis op 30 en 31 december en 3 en 4 januari.

films