Help, mijn man kijkt de Tour de France!

Eindelijk, eindelijk is het zomer! We hebben er zo lang naar uitgekeken! Tijd om naar buiten te gaan. Prosecco in het park, een dagje naar het strand of met een bootje door de gracht. Maar help! Degene met wie je al die leuke dingen wil gaan doen, zit vastgekleefd aan de bank: de Tour de France. 

Alleen op pad

Wat nu? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de Tour de France de Tour te laten en een vriendin te bellen om samen naar het strand te gaan. Daar helpen we je graag mee! Klik hier voor twaalf mooiste stranden van Nederland. Zit je liever bij een mooie strandtent op een heerlijke ligstoel met een lekker drankje? Ook daar kunnen we je aan helpen. Klik hier voor de top 10 leukste strandtenten.

Entourage

Je kunt ook lekker samen op de bank ploffen en alles erom heen leuk en lekker maken. Een lekker hapje, een drankje én een goed boek. Wist je dat je met een bibliotheekabonnement ook gratis e-books kunt lezen? Vanaf de bank kun je dus zo een e-book downloaden en aan het lezen slaan. En dan kun je je natuurlijk ook gelijk verdiepen in een Tour-boek. Of eentje die met vrouwen én wielrennen heeft te maken: Zadelpijn van Liza van Sambeek. Wat ook kan: een film kijken op je iPad. Wat te denken van Ventoux ;)! Kun je toch een beetje relateren aan het feest dat wielrennen en Tour de France heet.

Verdieping

En last but not least: je verdiept je in het fenomeen Tour de France. Daarmee wordt het kijken ernaar ook meteen een stuk leuker. Je weet waar ze het over hebben op de televisie, je kent de termen, je kent de verschillende truien én het klassement en je kunt erover meepraten. We geven je hierbij een paar tips om je de Tour de France en haar termen eigen te maken:
– De boeken Tour de France voor dummies en Thuis voor de Tour: de Tour de France voor en door de tv-kijker helpen je heel snel op weg de Tour van binnenuit te leren kennen.
– Op deze website krijg je een kort lesje ‘Tour de France voor vrouwen’.
– En op deze website is een compleet woordenboek voor de wielersport te vinden.

Nog meer tips? Deel ze met ons!

  • Boek
  • Boek
  • Boek