Top 3 kinderboeken voor papa’s!

Er zijn maar weinig dingen in het leven zo leuk als voorlezen aan (je eigen) kinderen. Vooral de kinderboeken met een rijmende ‘flow’ (rijmschema: aabbcc) en een aansprekend verhaal halen het beste uit mijn vaderschap, heerlijk!

Nu ik vader ben van Zoe, een jongedame van drie jaar, sluiten wij steevast de avond af met een kinderboek. Het vinden van een leuk kinderboek is bepaald geen sinecure. Vaak geef ik Zoe de vrije hand in het zoeken en selecteren van boekjes. Meestal resulteert dat in enorme stapel boeken, soms wel dertig of meer, die beslist mee moeten, maar natuurlijk niet in de tas passen. Maar het komt ook regelmatig voor dat ik als paniekerige vader nerveus de bibliotheek afstroop op zoek naar mijn verloren peuter. Dus als dienst aan alle vaders: mijn shortlist van geniale kinderboeken.

Kinderboeken top 3

1. Held op sokken

Met stip mijn absolute favoriet. Het verhaal volgt Roderik, de held op sokken, en zijn bijzondere bebaarde collega-ridders. Helaas is ridder zijn voor Roderik niet weggelegd. Wat overblijft voor onze Roderik is poetsen, opruimen en draken-gehaktballen draaien. De illustraties spreken tot de verbeelding, het verhaal rijmt heerlijk weg en je hebt voldoende ruimte voor rare stemmetjes en dialogen: heerlijk!

2. Kietel nooit een krokodil!

Krokodillen doen het altijd goed bij kinderen. Wij volgen roversvoorman Rimpelbaard: hij is ziek en staat op het punt het leven te laten en voorziet zijn kroost (zoons en dochter) met een laatste allesomvattend advies: ‘kietel nooit een krokodil’. Dit boek combineert krokodillen, piraten en een heuse plottwist!

3. Krrrr… okodillen

Krrrr… okodil! Voor lezers met een Rotterdamse tongval moet dit een feest zijn, zo niet; laat die ‘r’ maar rollen! Het verhaal volgt een krokodil die – ja, hoe zeg je dat – krokodillen dingen doet. Niet alle dieren kunnen dat waarderen en dat is voor ons hoofdfiguur toch een flinke knauw, arm beest.

kinderverhalen voor papa's

De leukste kinderverhalen voor daddy-cool’s!

Tips om leuk voor te lezen? Kijk hier eens!

  • Boek
  • Boek
  • Boek