Tips & tricks om het meeste uit je studententijd te halen!

Je studententijd is de mooiste periode van je leven en daar moet je dus volop van kunnen genieten. Alleen, hoe zorg je voor een perfecte balans tussen je studie, het sociale leven en een drankje op zijn tijd? De onderstaande tips komen voort uit mijn eigen periode als student.

‘Verplichte’ boeken niet altijd nodig

Studeren, en überhaupt student zijn, kost best veel geld. Niets is daarom frustrerender dan de hele boekenlijst aanschaffen en vervolgens verschillende boeken niet gebruiken. Wacht daarom met het aanschaffen van alle boeken en probeer de boeken eerst te lenen bij een bibliotheek. De nieuwe bibliotheek in Almere heeft een gigantische collectie waar hoogstwaarschijnlijk ook jouw studieboeken tussen zitten. En als je studeert op Windesheim Flevoland ben je ook nog eens automatisch lid van de bibliotheek! Leen dus eerst het boek voordat je het aanschaft en vervolgens niet gebruikt.

Leren moet je leren

Female student studyingEr is geen goede of foute manier om de benodigde stof te leren voor een tentamen. De één bestudeert het liefst een heel boek, terwijl de ander liever aan de hand van samenvattingen leert. Probeer gedurende je eerste jaar een paar verschillende manieren uit om erachter te komen wat voor jou het beste werkt. Ongeacht hoe je het beste leert, het is wel van cruciaal belang om altijd aanwezig te zijn tijdens de lessen. Tijdens de lessen wordt er namelijk vaak gebruikgemaakt van praktijkvoorbeelden. Hierdoor wordt de lesstof een stuk begrijpelijker en snap je het dus ook eerder.

Aansluiten bij een studentenvereniging

Studeer je in Almere? Dan is het lidmaatschap van studentenvereniging endzjin S.V.E.I.A. een absolute must wat mij betreft! Hoewel studentenverenigingen nog wel eens eng of raar gevonden worden, brengt een lidmaatschap zoveel voordelen met zich mee.

 • Vrienden voor het leven
  Op verschillende avonden in de sociëteit loop je telkens weer tegen dezelfde mensen aan. Naarmate je meer meemaakt wordt de onderlinge band steeds hechter. Deze vrienden zul je nooit meer kwijtraken.
 • Opbouwen van uitstekend netwerk
  Elk jaar komen er weer enkele honderden nieuwe gezichten langs in de studentenvereniging waardoor je automatisch een gigantisch netwerk opbouwt. 
 • Hulp bij lastige vakken
  Heb je moeite met een onderdeel van je studie? Er zijn altijd meerderejaars studenten die deze vakken al wel gehaald hebben en je dus perfect kunnen ondersteunen!

Veel plezier het komende studiejaar!

 • Boek
 • Boek
 • Boek