Sunny Beach: onverwachts leuk voor jong en oud!


Is Sunny Beach alleen maar feesten en zuipen, of is het veel meer dan dat? Sunny Beach, liggend in Bulgarije aan de Zwarte Zee, is vooral bij de jeugd bekend als uitgaansgebied mét zongarantie.

Warme temperaturen, betaalbaar verblijf en eten, maar vooral goedkope drank zijn ideale ingrediënten voor de feestende- en alcoholminnende tieners. Ondertussen ben ik, met mijn 26 lentes jong deze periode voorbij, maar ik besloot toch naar Sunny Beach op vakantie te gaan. Onverwacht verrast schrijf ik nu dit artikel over mijn ervaringen in Sunny Beach.

Betaalbare en luxueuze hotels

Barcelo Beach Royal, luxe hotel in Sunny BeachIn Sunny Beach vind je meer dan zeshonderd hotels. Van spotgoedkope appartementjes tot betaalbare luxueuze hotelcomplexen: voor iedere prijsklasse is er wel wat passends te vinden. Wil je genieten van zoveel mogelijk luxe? Bekijk dan deze opties eens: Barceló Royal Beach, Majestic Beach Resort, Victoria Palace Spa Hotel. Al deze hotels bevinden zich vrijwel direct aan de boulevard en zijn ondanks hun vijf sterren bijzonder betaalbaar.

Toerisme zonder proppers

Niets is irritanter dan als toerist rond te lopen en overal te worden aangesproken. Straatverkopers die vier of vijf keer zoveel vragen voor een simpel product of niet uit de weg gaan wanneer je duidelijk aangeeft niet geïnteresseerd te zijn. Herkenbare situaties in veel toeristensteden, maar onherkenbaar in Sunny Beach. Op de Flower Street, de uitgaansstraat van Sunny Beach, wordt uiteraard wel gepropt, maar op de boulevard word je lekker met rust gelaten.

Spotgoedkoop eten en drinken

Na een lange vlucht snakten mijn vriendin en ik naar wat eten en een drankje. Bij de eerste leuke bar/restaurant bestelden we allebei pasta en een lekkere cocktail. Tot onze verbazing kwam de serveerster glimlachend terug met pasta en met niet twee, maar vier cocktails. Blijkbaar was het altijd happy hour! Dit bleek geen uitzondering maar een regel te zijn, want we zagen dit steeds vaker voorbijkomen. Prijsindicatie: 4 cocktails voor 14 leva, omgerekend € 7,-.

Luieren of op pad? Het kan beide

IMG_20170622_162113Als uitgaan en feestvieren niet meer jouw ding is, geen probleem. Luieren, no problem. Spring in het zwembad of duik de zee in. Of ga op pad naar het oude, rustieke dorpje Nessebar dat op twintig minuten reizen ligt. De perfecte plek om souvenirs te kopen en/of uit eten te gaan. Uiteraard zijn overige, meer standaard excursies, ook beschikbaar. Zo kan er op quads gereden worden, kun je voor een á twee dagen naar Istanboel en uiteraard nog veel meer.

Sunny Beach. Het heeft mij verrast

Het prachtige weer, de aantrekkelijke prijzen en de luxe die je hiervoor krijgt, maken van Sunny Beach een perfecte plek om jezelf te trakteren en heerlijk tot rust te komen.