Studeren begint met boeken!

Het nieuwe schooljaar gaat bijna van start! Voordat je gaat studeren moet je veel keuzes maken. Allereerst welke opleiding je gaat doen, maar ook: blijf je thuis wonen of ga je op kamers? Als het goed is hebben de meesten van jullie al een keuze gemaakt. Voor de enkeling die nog moet beslissen wat je wilt gaan doen: de bibliotheek kan helpen met knopen doorhakken. Deze boeken zijn allemaal als e-book beschikbaar. Dus makkelijk over te zetten op je tablet of smartphone. Waar je ook bent: je kunt direct lezen!

Voorbereiding – voorpret

Het studentenhandboek ‘Bier, zweet en tranen’ staat vol met praktische informatie en ervaringsverhalen. Elk hoofdstuk eindigt met Do’s & Dont’s. Geen verrassingen meer wanneer je aan het studentenleven begint! Wil je weten hoe het leven van een eerstejaars student eruit ziet?  Zo’n eerste jaar kan best vermoeiend zijn. Het begint met een ontgroening (als je bij een studentenvereniging gaat), maar daarna heb je nog jaarclubs, disputen en studentenhuizen. Je leest erover in ‘Sjaars.

bierzweettranensjaars

Opleiding – doe maar net alsof

Wanneer je eenmaal aan je opleiding begonnen bent, wil je natuurlijk ook zo goed mogelijk voor de dag komen. Planning: als student is het de kunst om je opleiding rond alle feestjes in te plannen. ‘Time management voor Dummies geeft je veel tips en trucs voor hoe je je dag zo efficiënt mogelijk kunt indelen.

Presenteren: vaak is WAT je te vertellen hebt niet eens zo belangrijk, HOE je het vertelt is van een veel groter belang. Reijnoud van Rooij heeft jarenlang op het podium gestaan en veel presentatietrainingen gegeven. In zijn boek ‘Boeien vertelt hij hoe je jouw boodschap zo goed mogelijk kan overbrengen. Soms moet je ook een beetje bluffen. Wanneer je met moeilijke woorden strooit, is het wel van belang dat je ze op de juiste manier gebruikt. Dankzij het boek ‘100 woorden waarmee je intelligent klinkt’ kun je nooit meer de mist in gaan.

timemanagementboeien100woorden

Lesstof – serieuze zaken

Voor de dapperen onder ons die aan de lerarenopleiding beginnen: ‘Orde houden in het VMBO‘ en ‘Binnenklasdifferentatie.

Ben je een rechtenstudent die wat meer achtergrondinformatie nodig heeft? Lees dan de ‘Geschiedenis van het familierecht en ‘De kleine mensenrechten voor Dummies’.

Voor de studenten in de richting Techniek en ICT: ‘Inzet van Touchpoints en ‘Programmeren voor Dummies’.

Meer weten?

Voor het lenen van een e-book heb je je bibliotheekpas (de meeste studenten hebben een gratis biebpas) en een webaccount nodig. Klik hier voor meer uitleg over het lenen van e-books.

  • Boek
  • Boek
  • Boek