Sinterklaasvoorpret: de leukste Sinterklaasboeken

De Sinterklaasvoorpret begint eigenlijk al met het Sinterklaasjournaal. Maar wat is er nu leuker dan ’s avonds voor het slapen gaan nog even een Sinterklaasverhaal te lezen? We zetten een aantal leuke Sinterklaasboeken voor je op een rijtje.

Jip en Janneke

Dit boek is puur jeugdsentiment. Mijn moeder las mij eruit voor en ik heb het rond Sint-tijd weer eindeloos voorgelezen aan mijn dochter. Tien verhalen over Jip en Janneke en Sinterklaas. Over Jip en Janneke die hun schoen te vroeg zetten, ruzie maken over welk liedje ze moeten zingen bij de schoorsteen en verdwalen als ze zonder op te letten achter Sinterklaas aan lopen. Een van de fijnste en meest sfeervolleĀ Sinterklaasboeken. Heerlijk!

Sinterklaasboeken

Winky

Het meisje Winky is vooral bekend van de film ‘Het Paard van Sinterklaas’. Maar je kunt het ook (voor)lezen, want er is een boek van! Leuk om eerst te lezen en dan de film te kijken, of juist andersom. Heerlijk feelgood verhaal waarmee je helemaal in Sinterklaas-stemming komt!

Sinterklaasboeken

Foeksia en de hoed van …?

Heksje Foeksia is haar hoed kwijt! Maar gelukkig vindt ze een andere die haar ook goed past. Het is een mooie rode hoed met een geel kruis erop. Is het misschien de hoed van een andere tovenaar? Er kunnen toch geen twee tovenaars is het bos zijn? Best spannend verhaal, met natuurlijk een vrolijke afloop!

Sinterklaasboeken

Sinterklaas Ahoi!

Een iets ander Sint-verhaal van Ted van Lieshout. De Pakjesboot is veel te zwaar beladen met veel te veel cadeautjes. Als de boot dreigt te zinken, moeten er dus pakjes overboord gegooid worden. Alle onderwaterdieren zijn daar heel erg blij mee, want die wachten al jaren op een cadeautje van Sinterklaas. Heerlijk boek dat fijn voorleest door de rijmvorm.

Sinterklaasboeken

Het heerlijkste Sinterklaas Voorleesboek

Tot slot dit voorleesboek, dat natuurlijk niet mag ontbreken in dit rijtje. Een boek waarin verschillende bekende schrijvers en dichters een Sinterklaas-verhaal of – versje vertellen. Met natuurlijk de prachtige tekeningen van Fiep Westendorp en andere illustrators. Een boek waar je heerlijk lang uit voor kunt lezen.

Sinterklaasboeken

In de bibliotheek zijn natuurlijk nog veel meer Sinterklaasboeken te vinden. Er is zelfs een complete display van ingericht. Kom maar eens kijken :)! Of neem een kijkje in onze catalogus.