Sinterklaas is weer in het land!


Sinterklaas en zijn Pieten zijn al weer dik een week in ons land en dat is te merken. Die Sint schijnt wel van een feestje te houden. Als er ergens wat leuks te doen is, zul je hem en zijn Pieten hoogstwaarschijnlijk tegenkomen. Heb je ook zin in zo’n feestje? Kom dan eens in de nieuwe bibliotheek kijken! De komende twee weken is er van alles te doen met en rondom Sinterklaas!

Verjaardag

Op zondag 27 november viert Sint zijn verjaardag in de bibliotheek. En we organiseren een heus verjaardagsfeest.  En … bij een feestje hoort muziek en dansen! Kan Sint wel swingen in die jurk? Gaan we zingen? Misschien kan de Sint wel heel mooi zingen of rappen? Wie weet? Kom je ook kijken? Haal je snel je kaartje!

sinterklaas

Selfie?

Ben je nog niet klaar met feesten? Er is meer! We organiseren speciaal voor Sinterklaas een aantal feestelijke ochtenden en middagen. Wat er dan gaat gebeuren, dat vertel ik niet. Top geheim. Dat moet je gewoon zelf meemaken. De Sint vindt het blijkbaar erg leuk in de bibliotheek, want je mag daar met hem op de foto. Zou de Sint ook selfies maken? Er wordt ook voorgelezen uit een boek van Sinterklaas en daarna mag je een mooi papieren schoentje samen met de mevrouw van de bibliotheek maken. Dit kan op 30 november na het wekelijkse voorlees halfuurtje. En … op 5 december doet Sinterklaas een cadeautje in dat schoentje! Bekijk de verschillende data en tijden in onze agenda.

sinterklaas

Acteren?

De Sint en zijn Pieten kunnen naast goed feestenbeesten ook goed acteren! Ga naar Corrosia in Haven en kijk naar de film ‘Waar is het paard van Sinterklaas?’ Wat, is hij Amerigo kwijt? Hoe kan dat nou? En wat ik je nu ga vertellen is nog een stuk erger: hij is tijdens een wandeling in het bos de cadeautjes kwijtgeraakt! Wie gaat er nou een boswandeling maken tijdens een storm? Nu moeten jij en andere kinderen die cadeautjes gaan zoeken. Check de agenda van Corrosia!

Pietentraining!

Voor de stoere kinderen (en voor papa en mama) is er een heuse Pietentraining. Je wordt opgeleid tot een echte Piet die goed kan klimmen en klauteren en je krijgt een écht diploma! Voor de kinderen die liever bij Sinterklaas een hapje willen eten, zij kunnen naar het Pannenkoekenrestaurant Smullen&Spelen. Sint gaat daar zelf pannenkoeken bakken! Meer informatie is te vinden op de website van de VVV.

sinterklaas

Ik wens jullie hele fijne Sinterklaasdagen!