Schrijvers on Stage met Georgina Verbaan en Herman Brusselmans

Iets heel graag willen, het niet mogen en tóch doen. Het zijn de ‘Verboden Vruchten’ waarvan we de verleiding niet kunnen weerstaan. Het is het thema van de Boekenweek en onze literaire talkshow Schrijvers on Stage. Oscar Kocken spreekt met Georgina Verbaan en Herman Brusselmans over hun nieuwe romans en hun heimelijke genoegens. Lukt het hem om beiden een pikante onthulling te ontlokken?

Schrijfster van formaat

Georgina Verbaan begon als soapsterretje in GTST en groeide uit tot actrice. Maar dat er ook een schrijver van formaat in Georgina schuilt, dat weten slechts weinigen. In haar columns, gebundeld in ‘Loze Ruimte’, schrijft ze in geheel eigen stijl en met fantasie over een wereld die veel kleurrijker en opwindender is dan op eerste gezicht lijkt. Alledaagse voorvallen in en om haar Amsterdamse etagewoning groeien uit tot bevreemdende, vaak hilarische episoden. Met zelfspot maakt ze ons deelgenoot van haar steeds opspelende angsten en haar pogingen eindelijk een fatsoenlijk mens te worden.

Schrijvers on Stage

Verguisd en verafgood

Herman Brusselmans is een van de meest verguisde en verafgode Vlaamse schrijvers. Zijn schuttingtaal en de platte seksueel getinte uitspraken komen hem op de nodige kritiek te staan. Ondanks deze kritiek is zijn werk populair. Hij groeide uit tot een van de best verkopende schrijvers van Vlaanderen. In zijn laatste roman, ‘Guggenheimer koopt een neger’, slaat de legendarische figuur Guggenheimer weer toe. Hij doet dit met fluwelen handschoenen, harde vuisten, op kousenvoeten en als een olifant in een porseleinkast. Daarbij geleid door zijn unieke en onweerstaanbare persoonlijkheid. Kortom: een literaire trip waar niemand zonder kleerscheuren uit tevoorschijn komt.

Schrijvers on Stage

Intermezzo’s

De intermezzo’s, met livemuziek van Maarten van Praag, de mini-quiz en de signeersessies tot besluit, maken van deze ‘Schrijvers on Stage’ een waar literair avondje uit! Voor wie de verleiding niet kan weerstaan is er op donderdag 30 maart om 20.00 uur Schrijvers on Stage! Kaarten zijn hier verkrijgbaar of bij de klantenservicebalies in de bibliotheken.