Schrijver uitgelicht: Karin Slaughter #writersmonday

Het is bijna onmogelijk dat je Karin Slaughter niet kent. Ook als je nog nooit een boek van haar hand hebt gelezen, dan nog is haar naam bekend bij velen door de talloze thrillers die ze schreef. Deze maand verscheen haar nieuwste boek uit de serie Will Trent met de titel Laatste weduwe. Heb jij het boek al in huis gehaald? 

Vandaag staat Karin Slaughter centraal in dit blog. Steeds is er een andere schrijver aan de beurt op #writersmonday en dat kan in allerlei categorieën zijn. Van literatuur tot jeugdboeken en van stripboeken tot kookboeken. Wie weet kom je zo wel pareltjes tegen die je anders nooit had gelezen. Leuk toch?!

Karin Slaughter: een korte introductie

Karin Slaughter, geboren op 6 januari 1971, is een bekende Amerikaanse thrillerschrijfster en wordt ook wel ‘The Queen of Crime’ genoemd. Karin groeide op in een klein stadje in Georgia (USA) en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze heeft vele weergaloze thrillers op haar naam staan, die al jarenlang hoog op de wereldwijde bestsellerlijsten te vinden zijn. Haar boeken zijn in maar liefst 37 talen gepubliceerd en daarvan werden meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. Voor de Will Trent-liefhebbers: het boek Gespleten is binnenkort (wanneer precies is nog niet duidelijk) te zien op Netflix. De makers van Homeland en Big Little Lies gaan samen acht afleveringen van de serie Pieces of her produceren! Nog een leuk weetje: Karin heeft een non-profit organisatie opgericht die zich hard maakt voor het behoud van openbare bibliotheken in Amerika.

Net verschenen in de serie Will Trent: Laatste weduwe

Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos. Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en Will moet noodgedwongen undercover. De situatie voert hen naar een afgelegen plek in de bergen, naar de vreselijke waarheid over het lot van Michelle en een moordzuchtige radicale groepering… (Bron: www.bol.com)

De 5 populairste Karin Slaughter materialen in de bibliotheek:

1. Mooie meisjes (grootletterboek)

2. Nachtschade (dwarsligger)

3. Criminal (Engels)

4. Triptych (Engels)

5. Onbegrepen

Top 5 best verkochte boeken van Karin Slaughter:

1.Will Trent – Laatste weduwe(paperback)

2. Will Trent – Laatste weduwe (e-book)

3. Will Trent – Gevallen (paperback)

4. Will Trent – Verborgen (paperback)

5. Laatste adem (e-book)

Ik ben inmiddels best benieuwd welke boeken van Karin Slaughter jij gelezen hebt en welk boek je absolute favoriet is. Laat je het weten in een reactie? 

En heb je ook de blogs over Roald DahlAnnie M.G. SchmidtAndré KuipersDan Brown, Jan WolkersAppie BaantjerCarry Slee en Jamie Oliver al gelezen?