Voilà! 5x reisgidsen voor Frankrijk

De zomervakantie nadert snel dus hoogste tijd om aan de voorpret te beginnen. Naast het afstruinen van internet blijven ook reisgidsen een heerlijke bron van informatie. Ter voorbereiding én ter plaatse. Wij gingen op zoek naar vijf handige reisgidsen voor Frankrijk. Vive la France!

Nederlanders zijn dol op Frankrijk. Niet zo vreemd als je bedenkt hoe veelzijdig het land is. Van ruige kust in Bretagne en Normandië, machtige bergen in de Savoie en prachtige lavendelvelden in de Provence. Voor ieder wat wils. Vind jij het ook zo fijn om van te voren al uit te zoeken wat er allemaal in de omgeving van jouw vakantiebestemming te zien en te doen is? Wij ook, dus kijk snel naar onze selectie van reisgidsen voor Frankrijk.

5x reisgidsen voor Frankrijk

1. Frankrijk | Overzichtsgids van Frankrijk in de National Geographic-reeks, die het mooiste van Frankrijk wil bieden in tekst, foto’s en kaarten. De gids bestaat uit drie delen, beginnend met een overzicht van de geschiedenis en de cultuur van het land. Daarna volgen acht hoofdstukken over de verschillende regio’s met hun bezienswaardigheden. Per regio is er een kaart met de bezienswaardigheden en een beschrijving ervan, wandelingen en autoritten en thema-artikelen. Het derde deel, de reiswijzer, geeft (beknopte) praktische reis- en verblijfsinformatie.

2. France | Reisgids uit de bekende serie Lonely Planet over Frankrijk (inclusief Corsica). Een vrij lichte gids met toch een kleine duizend bladzijden, die uiterst overzichtelijk is opgezet. Via de ruime index en een trefwoord in de marge van iedere pagina is elk onderwerp snel te vinden. Na algemene informatie is er ruim aandacht voor de hoofdstad Parijs. Daarna wordt – streeksgewijs – de rest van Frankrijk verkend, waarbij de nadruk ligt op verblijfs- en doe-informatie over de voornaamste bezienswaardigheden en activiteiten. Dus geen uitgebreide historische of culturele beschrijvingen: daarvoor kun je terecht bij de steeds genoemde VVV’s. De gids telt vele (stads)plattegronden en door de gids verspreid een aantal kleurenfoto’s. Praktische gids voor de zelfstandige toerist.

3. Langzaam door Frankrijk : met de auto naar de Côte d’Azur over de beroemde N7 | Vóór de aanleg van de Autoroutes waren de Routes Nationales de belangrijkste wegen die Parijs verbonden met alle uithoeken van Frankrijk. De Route Nationale 7 (N7) is één van deze routes en leidt van de Nôtre Dame in Parijs naar de Frans-Italiaanse grens bij Menton aan de Côte d’Azur. Dit sfeervol vormgegeven boek splitst de Route in 12 dagetappes, die elk eindigen in een bijzondere stad. Per etappe vertellen de auteurs over hun ervaringen en vullen ze die aan met praktische informatie over attracties, bezienswaardigheden, restaurants, logies onderweg en lokale lekkernijen.

4. Met de camper door Frankrijk | Deze reisgids van Michelin beschrijft honderd reisroutes voor campers in Frankrijk. De nadruk ligt op praktische informatie over de departementen die behandeld worden in alfabetische volgorde, van Aquitaine tot Rhône-Alpen. Bij elke regio krijg je enkele woorden over de streek zelf en een vrij gedetailleerde routebeschrijving, met per dag een etappe en een vermelding van de bezienswaardigheden. Naast informatie over de reistijd vind je hier ook een kaartje en tips. Daarna volgen adressen van service en parkeerplaatsen, campings, overnachtingsmogelijkheden bij particulieren, en restaurants.

5. 100% Parijs | Oorspronkelijk Nederlandstalige reisgids in zakformaat over de Franse hoofdstad. Aan de hand van zes wandelingen door de stad worden vele bezienswaardigheden bezocht. Per wandeling een uitklapbare kaart met de route, de hoogtepunten en bezienswaardigheden langs de route, eten en drinken, shoppen, en ‘leuk om te doen’. Vooraf twaalf pagina’s met algemene informatie over onder meer feestdagen, hotels en vervoer. Tot slot zes pagina’s met overige bezienswaardigheden en uitgaanstips. Met overzichtskaart in de voorflap en een losse stadsplattegrond in de achterflap. Via www.100procenttravel.com/apps is een app te downloaden voor de smartphone (iPhone en Androïd) met plattegronden met aanvullende informatie.

De nieuwe bibliotheek heeft nog veel meer reisgidsen voor Frankrijk in huis. Hier vind je ze allemaal >>
  • Boek
  • Boek
  • Boek