Hoe quotes je aan meer volgers kunnen helpen


Ben jij ook zo dol op quotes? Of ze nu gaan over de diepere betekenis van het leven of juist enorm grappig zijn? Je bent niet de enige. Ga maar eens na hoe vaak er quotes in je timelines op social media voorbij komen. Mensen zijn dol op het delen van quotes. Maar waarom eigenlijk? En hoe kun je daar handig gebruik van maken? 

Je herkent het vast: een vriendin die hevig verliefd is deelt de ene quote over eeuwige liefde na de andere. Of de vele TGIF-quotes (thank god it’s friday) en zijn tegenhangers op maandagochtend. Als je ze ziet, check dan ook eens hoeveel likes en reacties er op die quotes worden gegeven. Afhankelijk van hoe leuk hij is gaat dat meestal redelijk vlot. Om de eenvoudige reden dat mensen herkenning vinden in die tekstjes. Dat delen van quotes, daar kun je handig gebruik van maken om meer volgers te krijgen op je accounts op Instagram en Pinterest bijvoorbeeld.

Meer volgers door quotes

Regelmatig quotes delen op je eigen accounts en deze voorzien van de juiste omschrijving en hashtags zorgt voor meer volgers. Niet gelijk overdrijven natuurlijk, dat werkt averechts, maar kies bijvoorbeeld voor een vaste dag in de week om mee te beginnen. Er circuleren voldoende quotes op het internet waar je lang mee vooruit kunt, maar het is nog leuker om zelf quotes te bedenken natuurlijk. Want hoe gaaf is het als jouw eigen bedachte quote massaal wordt gedeeld op social media?

Het oog wil ook wat

Hoe aantrekkelijker de quote is vormgegeven hoe sneller en vaker hij zal worden gedeeld. Kijk zelf maar eens op Pinterest bijvoorbeeld. Daar kom je dezelfde quote talloze keren tegen op verschillende manieren. De ene vind je geweldig terwijl de ander je aandacht niet eens trekt. Als je wilt dat mensen gaan herkennen dat de quote van jou afkomstig is, kun je zelfs kiezen voor een vaste eigen lay out. Rumag is daar een goed voorbeeld van, hun posts herken je uit duizenden. Misschien weet je precies hoe je dat voor elkaar krijgt. Zo niet dan leg ik je, in een gratis ‘how to’, graag uit hoe je met behulp van Canva zelf mooie quotes maakt.

Ik ben zeer benieuwd of je aan de slag gaat met quotes voor meer volgers. Deel je ze met me? Via LinkedIn, Pinterest, Instagram

  • Boek
  • Boek
  • Boek