Politie Almere Buiten Hout uitgeroepen tot Local Hero 2016

Afgelopen zaterdag was in bibliotheek Stad de finale van Local Hero. Het project dat de bibliotheek in januari 2016 startte, zette gedurende het hele jaar bijna elke maand vijf Almeerse helden in het zonnetje. Het publiek kon stemmen op hun favorieten om deze te helpen de finale te bereiken. De tien maandwinnaars hebben dit jaar een maand lang de tijd gehad om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. En wie de meeste stemmen had won de titel van Local Hero 2016.

Promotie

Stemmen is er in overvloed gedaan. Vorig jaar kwam het redelijk vaak voor dat er per maand echt een overduidelijke winnaar was. Het is echter nog nooit zo spannend geweest als in deze finale. Er is flink gestemd en ook op veel verschillende Heroes, dus het heeft er echt om gespannen. Uiteindelijk zijn er ruim 1.500 stemmen uitgebracht. Bijna alle finalisten hebben flink gepromoot. Maar aan het eind van de maand was de winnaar met 43% van de stemmen het team van Politie Almere Buiten Hout!

Wildcard

De winnaar werd 11 februari in de bibliotheek bekend gemaakt tijdens de Local Hero Day. Een event helemaal in het teken van de maandwinnaars. We wilden alle finalisten een keertje bij elkaar hebben. Zodat zij konden netwerken en zich op een leuke manier aan de rest van Almere voor konden stellen. Dat leverde verrassende optredens en leuke interviews op. Het trok zelfs publiek uit Brabant! Met als hoogtepunt natuurlijk de bekendmaking van de winnaars.

#PAB247

Het team van Politie Almere Buiten Hout werd vorig jaar door de redactie uitgekozen omdat ze zo goed aanwezig zijn op social media en op evenementen. In hun eigen maand werden ze verslagen door kunstschaatsster Niki Worries. In de Wildcard-ronde in december kregen ze echter een tweede kans. Toen haalden ze ruim de winst binnen en nu mogen ze zich dus officieel dé Local Hero van 2016 noemen! Politie Vlogger Jan-Willem maakte er een leuk filmpje over:

Voor Almere

Het korps versloeg oud-stadsrapper Contrast, band Jack Rabbit, singer-songwriters Daniel van der Zee en KASPER, producer CMC$, broedplaats BG-22-24, YouTuber Paul Goudsmit, kunstschaatster Niki Wories en duizendpoot Olmo van Kranen. Nog wel een kanttekening: iedereen die genomineerd was als Local Hero was dat niet zonder reden. Onafhankelijk van hoeveel stemmen er binnen zijn gehaald en door wie: iedereen doet iets voor Almere, binnen of buiten de stadsgrenzen, en is dus met recht een Local Hero!