Heb jij je al aangemeld voor de Pitch Battle van 18 april?

Cultuurfonds Almere organiseert op dinsdag 18 april een Pitch Battle waarmee je € 2.500,- kunt winnen! Sociale, culturele of creatieve ondernemers en kunstenaars uit heel Nederland die rondlopen met een innovatief of vernieuwend idee kunnen zich opgeven.

We spreken met Bas van Klompenburg, al een aantal jaren werkzaam in de culturele sector (vooral in Almere). “Tijdens deze jaren heb ik de sector zien veranderen. Van het ‘hand ophouden’ voor subsidiegeld, tot de ‘Schreeuw om Cultuur’ tegen de bezuinigingen, tot het nu. En nu is het moment dat de economie in Nederland weer aantrekt en er in het huidige beleid van de gemeente Almere per jaar 1 miljoen euro extra is vrijgemaakt voor kunst en cultuur: de zogeheten ‘aanjaaggelden’. Hieruit is het Cultuurfonds Almere ontstaan: het fonds dat investeert in een levendig en cultuurrijk Almere.”

De aanloop naar de Pitch Battle

In samenwerking met Startup Almere heeft het Cultuurfonds een aantal avonden georganiseerd, gericht op het professionaliseren van cultureel ondernemers. Tijdens deze sessies kregen de deelnemers de juiste kennis en handvatten om zelfredzamer te worden. De eerste avond werd door zo’n 80 mensen bezocht. Verschillende sprekers vertelden over crowdfunding, financieren en opschalen. Zaken die nodig zijn om het volledige bedrag bij elkaar te krijgen als de Pitch Battle gewonnen is.

Wat houdt de Pitch Battle in?

Loop jij al langer rond met een idee waarmee je de culturele sector in de stad gaat opschudden? Of kun jij een eerste investering gebruiken? Cultuurfonds Almere stelt € 2.500,- beschikbaar voor de winnaar met het beste, unieke of meest innovatieve concept. Hier hoort wel de voorwaarde bij dat de bijdrage maximaal een kwart is van het benodigde bedrag. Je kunt je idee opgeven tot 6 april via Cultuurfonds Almere. Op 10 april wordt bekend gemaakt wie er geselecteerd is om deel te nemen. De avond is gratis te bezoeken in het KAF. Het programma begint om 19.30 en duurt tot 22.00 uur.

Nog niet aangemeld maar wil je wel kans maken? Je hebt tot 6 april de tijd om je aan te melden!