Oscarwinnende films in het nieuwe filmhuis

Het nieuwe filmhuis van de nieuwe bibliotheek is elke week weer het decor van verschillende top films. In dit artikel lichten we die films uit die de komende twee weken in het filmhuis te zien zijn.

Chinatown – 1974

chinatown-nieuwe-filmhuis-2016Privédetective Jake Gittes (gespeeld door Jack Nicholson), komt in het LA van de jaren dertig op het spoor van een schandaal. Tijdens een onderzoek naar overspel wordt de rijke landeigenaar Hollis Mulwray vermoord. Gittes besluit de moord te gaan onderzoeken. Hij vindt meer dan waar hij naar op zoek was.

In Chinatown wordt de kijker onopvallend om de tuin geleid in een soort nachtmerrieachtig doolhof. Deze hommage aan de klassieke Amerikaanse film-noir van de jaren veertig werd zelfs een cultklassieker en genomineerd voor maar liefst 11 Oscars.

Wanneer draait ‘China town’ in het nieuwe filmhuis?

Deze film is drie keer in het nieuwe filmhuis te zien. Klik op één van de onderstaande links om een kaartje te kopen voor de desbetreffende datum. Kaartjes kosten voor leden € 7,- en voor niet-leden € 8,50.

Ben je nieuwsgierig naar meer? Klik dan hier om de complete agenda van het nieuwe filmhuis te bekijken.

Captain Fantastic – 2016

captain-fantastic-nieuwe-filmhuis-2016In de prachtige bossen in het noordwesten van Amerika heeft Ben (Viggo Mortensen) zijn ideale wereld geschapen. Een perfecte plek voor zijn zes kinderen, ver weg van de hectiek en de sociale druk van het hedendaagse bestaan. De kinderen studeren en leren jagen. Het leven is puur en overzichtelijk. Tot een dramatische gebeurtenis het gezin doet besluiten de confrontatie met de buitenwereld aan te gaan. Met zowel heftige als hilarische gevolgen …

Wanneer draait ‘Captain Fantastic’ in het nieuwe filmhuis?

Deze film is vier keer in het nieuwe filmhuis te bekijken. Klik op één van de onderstaande links om een kaartje te kopen voor de desbetreffende datum.

  • Dvd, Film