Oostenrijk vakantieland

Het vakantieseizoen gaat bijna beginnen. Ik ben dit jaar al vroeg op vakantie geweest. Mocht je nog niets hebben geboekt: het paradijs is dichterbij dan je denkt! Binnen een dag autorijden zit je al in Oostenrijk.

Waar je ook kijkt: er zijn altijd besneeuwde bergtoppen. Alsof je in een schilderij rondloopt.

Rust

De maand mei blijkt een ideale maand om naar Oostenrijk te gaan. Dit is precies de (korte) periode waarin het skiseizoen eindigt en het zomerseizoen nog niet is gestart. Helemaal goed wanneer je tot rust wilt komen. Je hebt namelijk het rijk alleenGeen mensen in de rij bij de ski-lift, want die is namelijk niet open. Geen problemen met parkeren, want alle plekken zijn nog vrij. Geen jengelende kinderen die moe zijn van het sleetje rijden, want die zitten nog op school. Het enige wat je hoort is de wind door de bomen en de vogeltjes fluiten.

Oostenrijk

 

Natuur

Toen ik deze vakantie plande, had ik maar een wens: bergen. Elke ochtend bij het ontbijt had ik mijn ideale uitzicht. Alleen maar besneeuwde bergen als uitzicht! In Nederland hebben we slootjes tussen de weilanden. In Oostenrijk hebben ze ontelbare beekjes en rivieren vol smeltwater. Prachtig om al dat woeste water voorbij te zien komen. Het was natuurlijk nog vroeg in het seizoen. Daarom is de maand mei misschien riskant om op vakantie te gaanIk startte met sneeuwscheppen bij het eerste huis. Gaandeweg de week steeds regenjas aan/uit tot in de laatste paar dagen zelfs in korte mouw volop in de zon op een terrasje. Precies de juiste volgorde.

oostenrijk 1

 

Actie

Voor actievelingen is Oostenrijk een perfecte bestemming. Het winterseizoen staat natuurlijk in het teken van skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen en glühwein. Dat weet iedereen. De zomermaanden zijn minstens net zo leuk. Je kunt volop (berg)wandelen, zonnen bij de vele bergmeren, paardrijden of paragliden.

Heb je nog meer redenen nodig om naar Oostenrijk af te reizen? Lees hier over de >>favorieten<< van medeblogger Sabine.

Alle afbeeldingen zijn afkomstig uit mijn persoonlijke fotoalbum.