Ontmoet schrijvers Jacques Klöters en Joke van Leeuwen

Literair genootschap eindig laagland is in september en oktober weer terug bij Corrosia Theater, Expo & Film met opnieuw twee bijzondere schrijvers: Jacques Klöters en Joke van Leeuwen. De Eindig laagland-avonden zijn altijd het perfecte moment om auteurs te ontmoeten en hen het hemd van het lijf te vragen over hun leven als schrijver, hun werk, en andere dingen die je altijd al wilde weten.

Woensdag 13 september – Jacques Klöters

Schrijver en cabarethistoricus Klöters stond aan de basis van cabaretgroep Don Quishocking, wie kent ze niet? Ook doceerde hij aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hij schreef talloze cabaret-, musical- en toneelteksten en maakte en presenteerde radio- en tv-klassiekers zoals Andermans Veren en De Sandwich. Ook is hij de biograaf van Toon Hermans (Toon, 2010) en bracht hij Visite uit de hemel (2016) uit. De laatste is een herinnering in woord en geluid aan zijn goede vriend Willem Wilmink.

Jacques Klöters en Joke van Leeuwen

Woensdag 11 oktober – Joke van Leeuwen

Velen zullen Joke van Leeuwen kennen van het bekroonde kinderboek Iep! (1997), dat ze zelf illustreerde. De veelzijdige domineesdochter kan echter veel meer dan dat. Ze is namelijk ook romanschrijver, performer en dichter. Haar meest recente romans, Feest van het begin (2012) en De onervarenen (2016), hebben een historische achtergrond. In 2016 verscheen de poëziebundel Het moet ergens liggen. Van Leeuwen woont in Antwerpen en studeerde grafische kunsten en geschiedenis.

Jacques Klöters en Joke van Leeuwen

Praktisch

Beide avonden starten om 20.00 uur. De kassa van Corrosia Theater, Expo & Film is vanaf 19.00 uur geopend. Kaarten voor de lezingen zijn te koop via www.corrosia.nl, The ReadShop in Almere Haven en Boekhandel Stumpel in Almere Stad. Kaarten kosten € 7,50, Bibliotheekpashouders betalen € 6,- en CorrosiaPashouders krijgen gratis toegang.

Locatie: Corrosia Theater, Expo & Film, Markt 43 in Almere Haven.