Ondernemers in de nieuwe bibliotheek

Ondernemen en de nieuwe bibliotheek. Dat is sinds het begin van dit jaar een uitstekende combinatie. De nieuwe bibliotheek biedt ondernemers gratis kantoorruimte aan. In ruil daarvoor besteden zij 10% van hun tijd aan werkzaamheden voor de bibliotheek. Wij hebben momenteel Jimmy van 21 Toolkit, Valerie van Startup Almere en Menno van AppRuption aan ons gebonden.

Valerie

Valerie. Aanspreekpunt voor Windesheimstudenten en co-founder van Startup Almere

Wat ben je nu aan het doen Valerie?

Ik organiseer elke dinsdag van 9:00 uur tot 11:00 uur het ‘Startpunt Spreekuur’ voor Windesheimstudenten. Zij mogen mij van alles vragen over ondernemerschap. Of dit nu gaat over investeerders of over businessmodellen. Ik denk met elke student mee en gebruik mijn ervaring om ze te helpen. Ik ben zelf ook nog student, wat ik de studenten ook duidelijk maak, en ik kan studeren en ondernemen goed combineren. Als ik het kan, kan jij het toch ook?

Wat is Startup Almere en hoe is het om een werkplek in de nieuwe bibliotheek te hebben?

Startup Almere ligt in het verlengde van de werkzaamheden die ik bij het Startpunt Spreekuur uitvoer. Wij willen met Startup Almere een springplank zijn voor jonge ondernemers. Met onze ervaring willen wij ze de markt op helpen en ze laten groeien. Wij willen dus ondernemers en startups verbinden met de markt en ze motiveren om te blijven groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan.
De bibliotheek heeft de startup hub, waar wij gehuisvest zijn. Dit is supertof. De bibliotheek is namelijk de enige publieke instantie die enorm veel doelgroepen bereikt, én de bibliotheek is bezig met innovatie. Deze twee factoren hebben ons overtuigd om samen te werken en ons kantoor in de bibliotheek te vestigen.

Valerie van Startup Almere

valerie startup almere bibliotheek

Menno

Menno. Een startende ondernemer die zijn bureau heeft in de nieuwe bibliotheek.

Vertel ons eens waarom je in de nieuwe bibliotheek zit en met welke onderneming?

Ik zit hier dankzij Startup Almere. Ik vind het belangrijk om met andere organisaties zoals de bibliotheek en andere startups samen te werken. Ik help de nieuwe bibliotheek met innoveren en andersom. We kunnen van elkaar leren. Co-creatie brengt je verder! Ik zit hier met mijn bedrijf Appruption en ik kan hier op locatie werken. Ik verzorg sessies met ICT-studenten en ICT-bedrijven waarin wij apps ontwikkelen. Ik breng ook studenten en organisaties in contact met elkaar. De nieuwe bibliotheek is een kenniscentrum en er vindt kennisoverdracht plaats. Ik zit hier graag omdat er andere startups zitten. Graag zie ik nog meer startups omdat het waardevol is om te blijven sparren over ideeën en problemen.

Menno van Appruption

menno appruption de nieuwe bibliotheek almere

Jimmy

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Jimmy en ik ben educatie innovator bij 21Toolkit. De wereld verandert in rap tempo en veel scholen en bibliotheken zijn niet voldoende toegespitst om op deze veranderingen in te spelen. Met 21ToolKit helpen wij deze organisaties hiermee. 21ToolKit heeft bijgedragen aan de totstandkoming van verschillende Medialabs, TechStudio’s en Innovation Studios. Hier komen nieuwe technologie, de 21st century skills samen met de huidige en toekomstige kerndoelen in het onderwijs of kernwaarden van de bibliotheek. Dit heb ik al gedaan voor o.a. de nieuwe bibliotheek, Montessorischool Stad en het eLab in de bibliotheek van Alphen aan den Rijn

Waarom staat jouw bureau in de nieuwe bibliotheek>
Ik zit in de bibliotheek niet alleen omdat het gratis kantoorruimte is. Ik geef 10% van mijn werkzaamheden terug aan de bibliotheek. In mijn optiek is de nieuwe bibliotheek van Almere een van de meest innovatieve bibliotheken van Nederland. Ik werk graag samen met de nieuwe bibliotheek omdat wij beide met innovatie bezig zijn. We stimuleren en motiveren elkaar in onze werkzaamheden. Zo ben ik ook betrokken bij een nieuwe project in de nieuwe bibliotheek.

Jimmy van 21ToolKit

Jimmy 21 toolkit

Wil jij als startup ook bij ons komen werken? Stuur een e-mail naar digitallab@denieuwebibliotheek.nl