Voor onder de kerstboom: 5 nieuwe boeken

De bibliotheek zou de bibliotheek niet zijn als we geen verlanglijstje met boeken voor onder de kerstboom zouden samenstellen. We zochten 5 leuke, verrassende en verfrissende nieuwe boeken uit. Misschien wel zo nieuw dat sommigen nog niet eens in onze collectie te vinden zijn. Maar als dat zo is, dan duurt dat uiteraard niet lang … 

Wist je dat je zelf ook aanschafsuggesties kunt doen? Nieuw boek gespot? Laat het ons weten en het staat binnenkort bij ons in de kast.

We maakten een lijstje met 5 nieuwe boeken dat je kunt gebruiken voor je eigen verlanglijstje of juist ter inspiratie om een ander cadeau te doen. Het zijn boeken uit verschillende categorieën, dus dikke kans dat er iets leuks tussenzit voor jezelf of iemand die je wilt verrassen. Kijk je mee?

Cadeautips: 5 nieuwe boeken

1. We beginnen met Het waanzinnige boek over je lichaam voor de jeugd van 9 tot 12 jaar. Daar maak je je neefje of nichtje vast blij mee.

Een nieuw waanzinnig en onzinnig boek van de auteurs van ‘De waanzinnige boomhut’ Hallo! Lees het meest ONVERANTWOORDE boek over het menselijk lichaam OOIT! Deze geïllustreerde waanzinnige gids leert je alles over: – de gekste – de harigste – de stoerste – de meest explosieve & – de smerigste onderdelen van je lichaam! 

2. David Baldacci is altijd een goed idee voor onder kerstboom. Voor mannen en vrouwen. Niemandsland is de nieuwste titel van deze schrijver. 

Dertig jaar geleden raakte John Pullers moeder vermist. Ondanks een uitgebreide zoektocht en intensief onderzoek, werd er nooit meer een spoor van haar gevonden. Maar dat was toen… Boze tongen beweren dat Pullers vader, die dementerende is en in een veteranenhospitaal ligt, destijds zijn vrouw heeft vermoord. Puller krijgt van zijn bevelhebbers te horen dat hij zich niet met deze zaak mag bemoeien als hij niet voor de krijgsraad wil komen. Maar hij weet dat hij niet zomaar niets kan doen. Wanneer inlichtingenofficier Veronica Knox zich dan ook nog met de zaak bemoeit, begrijpt Puller dat er veel meer aan de hand is dan hij aanvankelijk had gedacht. Hij zal tot het uiterste moeten gaan om de waarheid achter zijn moeders verdwijning te achterhalen. Zelfs als hij daarmee bewijst dat zijn vader een moordenaar is.

3. Judas, geschreven door Astrid Holleeder, is mega populair op het moment. Hij staat ook nog op mijn wishlist dus wie weet vind ik hem onder de kerstboom …

Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer. Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

4. Voetballegende Johan Cruijf is niet meer. Maar zijn autobiografie Johan Cruijf – Mijn boek wel! Perfect cadeautje voor de voetballiefhebber(s) in de familie. 

Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze. Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven.

5. Ken je Jelmer de Boer al? Ik volg Jelmer al een tijd via zijn blogs en Instagram. De man schrijft alsof het stand-up comedy betreft en heeft humor waar ik van houd. En Jelmer heeft nu een boek: Eet taart, krijg een sixpack. Geweldig voor foodies!

Er staat te veel onzin over work-outs, diëten en afvalmethodes op het internet en mensen nemen dat klakkeloos over als  was internet de Bijbel. Maar in Jelmers kerk ‘you can have your cake and eat it, too’. In hapklare hoofdstukken vertelt blogger en internetfenomeen Jelmer de Boer hoe je lichaam en het leven echt werkt én hoe je in shape kunt raken, ook als je taart eet of je volpropt met Milka repen. En dat allemaal met een gezonde dosis recht-voor-zijn-raap-humor. – 

En, welke van deze nieuwe boeken komt op jouw verlanglijstje? Of weet je nu precies aan wie je dat ene boek cadeau gaat doen met Kerst?

  • Boek
  • Boek
  • Boek