Nieuwe boeken in het najaar

     

Het najaar is begonnen en zoals gewoonlijk gaan de uitgevers ons weer even verwennen met mooie, interessante nieuwe boeken. Wat kunnen we verwachten …?

Zoveel keuze!

Ik heb mij verdiept in de verschillende catalogi van de uitgevers en kan maar moeilijk tot een keuze komen. Er is veel te veel leuks! Ga ik voor de bekende, grote schrijvers? Of ga ik voor de minder bekende auteurs, die evengoed de moeite waard zijn om te lezen. En dan komen er ook nog nieuwe kookboeken, biografieën, geschiedenisboeken en boeken over populaire wetenschappen uit.

Oude bekenden …

We kunnen ons weer verheugen op de nieuwe Dan Brown en zijn Oorsprong, deze keer gaan we samen met Robert Langdon naar Spanje voor een zoektocht naar waar wij vandaan komen en waar wij naar toe gaan. Stephen en Owen King schrijven samen Schone Slaapsters, een dikke pil over een dorpje waarin een epidemie onder de vrouwen uitbreekt die hen in diepe slaap doet vallen. Michael Robotham schrijft in zijn Verwachting over het verstrikte leven van twee vrouwen, waarmee het vast en zeker niet goed afloopt.

Op literair gebied komt Kader Abdolah met een heel persoonlijk boek over de band met zijn moeder in Het gordijn. Tommy Wieringa schrijft in De heilige Rita over een voor de buitenwereld afgesloten dorp, waarin toch het onvermijdelijke gebeurd: iemand dringt het dorp binnen en veroorzaakt een keten van gebeurtenissen. Renate Dorrestein schrijft in haar Reddende engel, een onheilspellend roman over naastenliefde en het verlangen ergens bij te horen.

Andere nieuwe titels

Vallen is als vliegen van Manon Uphoff

Kolja van Arthur Japin

Onder de hemel van sproeten van Alex Boogers

Het beste wat wij hebben van Greet op de Beeck

   

Lekkere boeken

Als liefhebber van lekker eten, mogen deze boeken natuurlijk niet ontbreken in dit blog. Dat wordt weer heerlijk kokkerellen en smullen. Bij mij aan tafel van Nigella Lawson. Eindelijk weer eens een boek van haar. Ik kijk ernaar uit. Home sweet home van Yvette van Boven. Grote fan van deze dame. Eataly, eigentijds Italiaans koken van dezelfde schrijvers van de Zilveren lepel, de kookbijbel voor de Italiaanse keuken.

  

Tot slot

Ik zou deze schrijvers geen eer aan doen als ik ze niet vermeld in deze blog: Jacques Vriens heeft niet stilgezeten en verblijdt zijn jonge publiek met Niet thuis. Bas Heijne stelt ons de vraag wat Gandhi, Mandela, Martin King nog betekenen in onze wereld in Wereldverbeteraars. Heb je nog niet genoeg van Trump en zijn fake-news, lees dan Het leugenboek van Ugo Janssen: misvattingen en bedrog door de tijden heen. Trump heeft geen fake-news uitgevonden, anderen gingen hem voor. Mel Wallis de Vries verrast haar AY-publiek met Pijn.

   

N.B. De meeste boeken worden opgenomen in onze collectie. Momenteel zijn een paar titels niet zichtbaar op onze website.

Veel leesplezier!