Nieuwe aanwinsten in september: categorie food

Als bibliotheek nemen we uiteraard altijd zo snel mogelijk nieuwe boeken in de collectie op. Heb je zelf een aanschafsuggestie? Dat horen we graag. En als je zeker wilt zijn dat je als een van de eersten zo’n nieuwe titel kunt lenen, is reserveren geen overbodige luxe. Wij keken in de categorie ‘food’ welke nieuwe aanwinsten in september zijn aangeschaft en zetten er vijf voor je onder elkaar. Kijk je mee? 

TIP: nieuwe aanwinsten komen in bibliotheek Stad altijd op de ‘nieuw tafel’ te staan. Deze is te vinden op de eerste etage, schuin voor de klantenservicebalie.

Alles over deze 5 nieuwe aanwinsten in september

1. 5 ingrediënten : snel & simpel koken | Jamie Oliver

jamie oliver 5 ingredientenEen nieuw kookboek van de wereldberoemde chef-kok Jamie Oliver. Uitgangspunt is het koken met vijf ingrediënten die bij elkaar passen. De bereidingstijd is hoogstens dertig minuten, en vaak nog korter omdat de oven of het fornuis de rest van het werk doet. Het boek kent de hoofdstukken Salades, Pasta, Eieren, Kip, Vis, Groenten, Rund, Varken, Lam, Rijst & noedels, en Zoetigheid. Ieder recept is voorzien van een mooie foto waarmee je eetlust wordt aangewakkerd. Hier worden Jamie-fans vast blij van.

2. Heel Holland bakt mee : seizoen 5 | Martine Steenstra

heel holland bak seizoen 5Volg jij Heel Holland Bakt? Ik wel! Met Heel Holland bakt mee seizoen 5 kun je ook dit seizoen thuis weer gezellig meebakken met het allerleukste bakprogramma van Nederland. Behalve de technische uitdagingen waarvoor de kandidaten staan, bevat dit nieuwe bakboek ook een heleboel andere taarten en koekjes. Met duidelijke foto’s, tips en uitleg, en recepten voor elk niveau. Bakkers klaar? Bakken maar!

3. Powerbowls : een supermaaltijd in één kom | Kate Turner

power bowlsSuper Bowls laat je zien hoe je een volledige maaltijd in één kom maakt. Alle 35 maaltijden zijn zorgvuldig uitgebalanceerd en zitten vol natuurlijke superfoods. Van smoothies en ontbijtgranen, tot burritos, noodles en bijvoorbeeld een maaltijd met gegrilde zalm. Dit boek biedt ontbijtjes tjokvol energie, handige meeneem lunches en hartige hoofdgerechten: voor elk wat wils! Sommige recepten zijn te bereiden zonder te koken. Ideaal voor drukke dagen.

4. Het hartige bakboek : Rutger bakt van kaasvlinders tot tartelettes | Rutger van den Broek

het hartige bakboek‘Het meest geweldige van de boeken van Rutger is dat je zeker weet dat elk recept gewoon klopt en maakbaar is!’ aldus Janny van der Heijden, culinair publicist en jurylid van ‘Heel Holland Bakt’. Na drie succesvolle bakboeken met zoete recepten vond Rutger van den Broek het de hoogste tijd om eens op de hartige toer te gaan. Het boek bevat 60 hartige bakrecepten met ruim 70 variaties, verdeeld over 8 hoofdstukken: ‘Basisrecepten’, ‘Klein maar fijn’, ‘Lekker voor tussendoor’, ‘Mandvol broodjes’, ‘Brood op de plank’, ‘Van plaat tot taart, ‘Groots gebakken’ en ‘Bijna helemaal zelf gebakken’. Van borrelhapjes tot flammkuchen, van hartige muffins tot pasteitjes en van gevulde broodjes tot een compleet hoofdgerecht.

5.Waarom de een wel dik wordt en de ander niet : de wetenschap achter vet | Sylvia Tara

waarom de een wel dik wordt en de ander nietWe vervloeken de schoonzus die ontbijt met pizza, maar niet aankomt en kijken vol argwaan naar die vollere collega die beweert echt alleen maar sla te eten. Zo ook biochemicus Sylvia Tara, een vrouw die zich afvroeg of lichaamsvet nu echt hardnekkiger is bij sommigen of dat het tussen de oren zit. Na talloze onderzoeken is de conclusie duidelijk: genen, leeftijd, sekse kunnen je inderdaad dwarsbomen of goedgezind zijn. Door de wetenschap uit dit boek leer je het stukje vet dat slecht is voor je gezondheid, te slim af te zijn. En het goede stuk, dat bescherming biedt en je hersenen voedt, te waarderen.

En, zit er iets leuks voor je tussen deze nieuwe aanwinsten in september? Volgende maand nemen we weer vijf nieuwe aanwinsten van de nieuwe bibliotheek voor je onder de loep. Tot dan!