Netflix tip: Chef’s Table

Chef’s Table is dé Netflix-tip als je:
1. een enorme fan van eten en restaurants bent;
2. je even niet weet wat je moet kijken.
Dit artikel zorgt ervoor dat je makkelijk een keuze kunt maken de volgende keer dat je Netflix opent. Chef’s Table laat, per seizoen, het leven van zes top-chefs zien. Elke aflevering wordt er één top-chef met zijn of haar unieke kijk op het leven, talenten en culinaire passie uitgelicht. Met prachtige muziek en hele mooie natuurbeelden. Deze serie heeft álles! Er staan twee seizoenen online op Netflix.

IMDb rating 8,7/10
3.549 reviews

Momenteel staan er twee seizoenen op Netflix. Ik licht twee chefs uit: Francis Mallman (seizoen 1) en Alax Atala (seizoen 2).

Francis Mallman (seizoen 1)

Francis Mallman (60) is een Argentijnse chef die zijn Franse culinaire achtergrond combineert met klassieke Patagonische kooktechnieken met open vuur en aarde. Zo creëert hij een sensationele smaakervaring en gebruikt de natuur als keuken. In deze aflevering krijg je niet alleen mooie gerechten te zien die op authentieke wijze zijn bereidt, maar ook mooie shots van de Patagonische omgeving! Van afgelegen Patagonische eilanden tot Franse drie-sterren restaurants, chef Mallman laat het zien in zijn aflevering.

Alax Atala (seizoen 2)

Alex Atala (48) is een Braziliaanse chef-kok. Na een psychedelische trip is de vraag Wat is de zin van het leven?” blijven hangen en is hij ernaar op zoek gegaan. Hij is eigenaar van restaurant D.O.M. In deze aflevering zie je het bewogen leven en de transformatie van een punkrocker naar chef-kok. Alex Atala heeft in veel verschillende landen gewoond, zo ook in Europa. Hij heeft de Franse en Italiaanse culinaire invloeden naar Braziliaanse keuken gebracht. Er wordt ook veel aandacht geschonken aan Alex’ duurzaamheidsproject in het Amazone gebied. Alex Atala zet zich in voor eerlijke en duurzame verbouwing van producten uit de Amazone.

 

Elk seizoen worden er zes topchefs uitgelicht. Genoeg videomateriaal om flink te binge-watchen!

*Gaat naar Netflix.com*