Peuterbios: de leukste filmochtend voor de allerjongsten!


In september startte de nieuwe bibliotheek met de Peuterbios. Het idee is om jonge kinderen kennis te laten met beeldtaal. De wereld waarin zij opgroeien is immers steeds meer doordrenkt met beeldtaal. Denk aan tablets, laptops en mobiele telefoons. Beelden laten je lachen, huilen of rillen. Ofwel: ze prikkelen alle emoties.

Een héél groot scherm!

Dat bleek wel tijdens onze eerste peuterbios op donderdag 25 september! Meer dan veertig kinderen, vaders, moeders, opa’s en oma’s waren naar de Peuterbios gekomen. Ze werden welkom geheten en verrast met een lekker fruithapje. Dat mocht mee de filmzaal in zodat ze er onder de film verder van konden genieten. De filmzaal was niet helemaal donker gemaakt. Zo konden ze goed zien waar ze wilden gaan zitten. De stoelverhogers maakten het zicht op het héle grote scherm helemaal goed. Wat was er veel te zien! En toen was de film nog niet eens begonnen …

Speciaal voor de allerkleinsten

Elke laatste donderdag van de maand vertonen we een film die speciaal voor de allerkleinsten is gemaakt. Elke film bevat een aantal korte filmpjes en de eerste keer waren dat de avonturen van Rita en haar Krokodil. Opvallend was dat de kinderen aandachtig bleven kijken, ook bij het vijfde filmpje! Als de spanning een beetje opliep, lieten de kinderen horen dat zij het ook echt wel een beetje spannend vonden. Het ene kind kroop op schoot bij mama, een ander kindje begon hard te lachen. Ook kinderen blijken emoties op verschillende manieren te beleven en te uiten. Leuk om te zien! Nieuwsgierig naar hoe jouw (klein)kind de beelden van de film ervaart?

Stip en Vlek

Op donderdag 25 oktober is om 9.30 uur de peuterfilm Stip en Vlek in de nieuwe zaal te zien. Vanaf 9.15 uur kan je peuter een lekker fruithapje uitzoeken voor tijdens de film. Samen zoek je dan alvast een fijn plekje in de zaal om te gaan genieten van de film en alles wat er nog meer te zien is.

Zien we je met je (klein)kind op donderdag 25 oktober?