Meest uitgeleende boeken in de nieuwe bibliotheek

Vraag jij je ook wel eens af welke boeken bij ons in de bibliotheek vaak worden uitgeleend? Je zal wel onmiddellijk denken aan de boeken uit de bestseller60.nl. Dat dacht ik in eerste instantie ook, maar dat is dus net iets anders ….

In de spotlights …

Sinds begin dit jaar zijn deze boeken het meest uitgeleend:

boeken  boeken boekenboeken

Vier buitenlanders en één Nederlander

Als ik dit rijtje zo bestudeer, kan ik concluderen dat de buitenlandse schrijvers het op dit moment beter doen bij de lezers.  Eén Nederlander met de naam Linda van Rijn tegenover een Noor: Thomas Enger, een Brit: Sophie Hannah en een Amerikaanse genaamd Carla Norton. Opvallend. Nou moet ik er wel bij vermelden dat zodra onze eigen thriller-schrijvende dames, waaronder Saskia Noort, Simone van der Vlugt, Ester Verhoef, onze ‘eigen’ Jet van Vuuren en andere Ladies of Crime, met een nieuw boek komen, deze constant zijn uitgeleend. De boeken die besproken worden in DWDD doen het ook goed.

Even geduld …

Het nieuwste boek van Nicci French, Zondagochtend breekt aan , dat in april van dit jaar uitkwam, heeft 76 reserveringen! Geen paniek als je het wilt lenen, want onze bieb heeft de luxe om een flink aantal exemplaren in bezit te hebben. Het wachten valt dus mee!

Houd de bibliothecaris fit!

boeken boekenboeken boeken

Voor de boeken in dit rijtje moeten er héel wat kilometers gelopen worden in de bibliotheek. Zodra deze worden ingeleverd (bijna helemaal aan het begin van het gebouw) moet degene die op dat moment op de jeugdafdeling werkt ervoor zorgen dat deze boeken zo snel mogelijk op hun plek komen te liggen voor het volgende leesgierige kind. Deze boeken gaan als warme broodjes over de uitleenplaat en de bibliothecaris hoeft niet naar de sportschool: de stappenteller slaat soms op tilt. De loopafstand van pas ingeleverd boek naar popelend kind is namelijk iets meer dan 1 km!

Wat wij allemaal niet voorover hebben voor onze klanten :)! Nog een leuk weetje om mee af te sluiten … Mocht je een titel niet kunnen vinden in onze collectie, dan kun je een aanschafsuggestie doen! Wat is jouw favoriete boek?