Maze Runner – The Death Cure: een spectaculair slot

In de eerste twee Maze Runner-films zag je hoe Thomas met een groepje vrienden uit het doolhof van WCKD ontsnapt en zich uiteindelijk aansluit bij The Right Arm, om daar verraden te worden door Teresa. Hoe gaat het verder? Dat zie je nu in de bioscoop!

Het verhaal

De groep van Thomas is dus uiteindelijk ontsnapt uit de handen van WCKD. Maar: niet allemaal. Minho is na het verraad van Teresa in de tweede Maze Runner-film meegenomen en Thomas is vastbesloten om zijn vriend te bevrijden. Dat heeft wel wat meer voeten in aarde dan het in eerste instantie lijkt. Minho is vervoerd naar de laatste stad die nog overeind staat, maar daar aangekomen blijkt er nog een dikke, goed beveiligde muur omheen te staan. Ondertussen moeten ze natuurlijk ook nog uit handen van WCKD blijven, die alles op alles zet om een geneesmiddel te vinden. Maar niet om de juiste redenen …

Spectaculaire film

Van het begin tot het eind is de nieuwe Maze Runner één groot spektakel. Je krijgt geen seconde rust tot het einde van de film, waardoor de tijd echt voorbij vliegt. De opnames van de film hebben lange tijd stilgelegen omdat hoofdrolspeler Dylan O’Brien (Thomas) gewond was geraakt tijdens de opnames, en dat is helemaal niet zo gek als je kijkt naar spectaculaire stunts in de film.

Wat voorspelbaar en onaf

En ja, hij is ook best eng. Er zitten wat (soms voorspelbare) schrikmomenten in, dus als je daar niet zo goed tegen kan, moet je deze misschien maar even overslaan. Of wachten tot je hem thuis op een kleiner scherm kan kijken.

In het verhaal zelf zitten nog wel wat gaten. We weten nou nog steeds niet waarom de jongeren in het doolhof gestopt worden (jajaja vanwege dat medicijn. Maar waarom nou precies een doolhof?) en daarnaast sluit het verhaal niet helemaal aan op de eerdere films. Ook voelt de film niet af. Het einde is nogal open en dat vind ik jammer. Om niet te spoilen kan ik er niet veel over zeggen, maar ik had graag een afgerond verhaal gezien.

Maar …

Ja, de film is bij vlagen eng, hij is soms wat voorspelbaar en hij voelt onaf. Maar, hij is tegelijkertijd spectaculair, er zitten wat flinke (ECHT ENORME) plottwists in en hij kijkt heel makkelijk weg. Dus is het een aanrader? Zonder twijfel!

Deze blog verscheen ook op jonginalmere.nl