Guardians of the Galaxy 2 is een geweldige prequel!

Afgelopen donderdag was het niet alleen Koningsdag, maar ook de eerste dag waarop Guardians of the Galaxy 2 te zien was. De verjaardag van de Koning is allemaal leuk en aardig, maar zelf word ik veel enthousiaster van een bioscoopbezoek voor een Marvel film! Maak je geen zorgen, ik zal het verhaal niet spoilen, dus lees gerust verder!

Verwachting

Marvel krijgt het op de een of andere manier altijd voor elkaar een geweldige film neer te zetten. Ze leggen de lat steeds hoger, maar voldoen toch aan de verwachtingen. Zoals je begrijpt, verwachtte ik dus veel van Guardians of the Galaxy vol 2. In de trailer werd even genoemd dat het heelal voor een tweede keer gered moest worden, wat vrij cliché is. Hoe dan ook ging ik naar de bioscoop met een grote glimlach op mijn gezicht. De zaal zat tot de nok vol met nerds en andere liefhebbers, de sfeer was prima!

Het totale pakketje

Vanaf de eerste seconde zit je meteen in de film, de openingsscène is namelijk briljant en komt helemaal goed tot zijn recht in IMAX. Het is een voorbode voor de rest van de film, waar net zoveel humor, actie en vooral entertainment in zit. Al snel zien we onze guardians, met al hun goede en … niet zo goede eigenschappen, in een benarde situatie terechtkomen. We krijgen ook beelden te zien van Star-lord Peter Quill’s (gespeeld door Chris Pratt) jeugd. Vanaf dat punt ontwikkelt het verhaal zich, en hoewel het misschien niet het sterkste plot is, zijn er genoeg wendingen en twists die je zullen verrassen. De film zit vol met waanzinnige CGI (Computer Generated Imagery), denderende actie, droge humor en zelfs een beetje verdriet. Hoe krijgt Marvel het voor elkaar om zoveel verschillende elementen samen te gooien en er een geweldige mix van te maken? Petje af!

Meer please Marvel

Als je een echte Marvel fan bent, dan weet je dat je niet zomaar weg moet gaan wanneer de film is afgelopen. Tijdens en/of na de aftiteling van de film komen er nog meerdere scenes langs die een tipje van de sluier lichten van de derde (en laatste) Guardians of the Galaxy. Van wat ik heb gezien, mogen we gewoon weer verwachten dat de laatste film in de reeks weer een geweldig succes zal zijn. Ik kan niet wachten!

Heb jij de film al gezien of ga je nog kijken? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!