Love, Simon is perfect hartverwarmend


Simon is een doodnormale tiener. Hij heeft twee normale ouders, een normaal zusje waar hij meer van houdt dan hij toegeeft, een hond, woont in een standaard huis… Hij zit op de middelbare school, heeft toffe vrienden … en een groot geheim. Iets wat niemand weet. Echt niemand. De film Love, Simon is fantastisch!

Simon is homo. Hij weet het zelf al een tijdje, maar is nog niet uit de kast. Niet uit angst om niet geaccepteerd te worden, meer uit angst om niet meer in zijn oude leventje te passen. Hij is bang dat alles ineens anders wordt. Nee, daar heeft hij nu geen zin in. Als hij eindexamen heeft gedaan en gaat studeren, dan komt hij wel uit de kast. Voor nu is het gewoon iets wat niemand anders weet.

Chantage

Maar dan ziet hij op de lokale roddelsite een berichtje van ene Blue. Een jongen die net als Simon nog in de kast zit. In een opwelling besluit Simon onder de valse naam Jacques, Blue te mailen en te vertellen dat hij zich ook zo voelt. De dagen die volgen staan voor Simon alleen nog in het teken van Blue. En dan gaat het mis.
Simon laat zijn e-mailaccount openstaan op een schoolcomputer, en klasgenoot Martin komt erachter. Martin is smoorverliefd op een vriendin van Simon en eist nu dat Simon haar aan hem koppelt, anders lekt hij de e-mails van Jacques en Blue naar de roddelsite. Een lastige situatie voor Simon: hij wil Blue beschermen, maar kan toch ook niet zomaar zijn vriendin overleveren aan de, ehm, unieke Martin?

Hartverwarmend

Alles aan deze film klopt. Love, Simon is perfect gecast, perfect geacteerd, niet zoetsappig, maar wel hartverwarmend. Laten we ook niet de fantastische soundtrack vergeten: onder andere The 1975 en Bleachers maken de film nóg beter. Je wordt de film echt ingezogen, leeft ontzettend mee met de personages en het is onmogelijk om niet ontzettend gelukkig te worden van het einde. Tenzij je geen hart hebt misschien.

Dus als iemand me zoekt: ik ben even naar de bioscoop om nog minstens vijf keer Love, Simon te kijken!

Love, Simon is in augustus ook in het nieuwe filmhuis te zien en wel op 24, 25, 28 en 29 augustus! Houd de filmagenda in de gaten!