Dé Local Hero van 2018: de finale ronde

Iedere stad heeft ze, maar niet iedereen kent ze: dé Local Hero. King of the court, geroemd door hun succes, hun daden of culturele bijdrage. Zij zijn dé inspiratiebron voor Almeerders. De nieuwe bibliotheek heeft in 2018 iedere maand een aantal van deze plaatselijke beroemdheden in het zonnetje gezet. Maandelijks werden er drie helden gepresenteerd op Biblyo, onze blogsite. Via het blog kon er gestemd worden op een favoriet. Nu is het tijd om deze maandwinnaars in de spotlights te zetten en dé Local Hero van 2018 te kiezen. Breng nu jouw stem uit op de genomineerden!

Finalisten 2018

I’m Rosy

I’m Rosy is een beautysalon waar voornamelijk dames terecht kunnen voor schoonheidsbehandelingen. De naam betekent ‘ik ben vrolijk’. Niet zo gek dat een warm gevoel dan ook centraal staat. Nadista, frontvrouw van I’m Rosy, is energiek, enthousiast en positief. En niet geheel onbelangrijk: klanten komen vaak langs bij I’m Rosy om tijdens de behandeling te ontspannen en hun verhaal kwijt te kunnen.

Dylan van der Griend

Dylan van der Griend is geboren in het lichaam van een meisje, maar voelt zich een jongen. Hij zit nu middenin een geslachtsverandering, waarover hij openhartig vertelt op zijn eigen YouTube-kanaal. Dylan breekt langzaam de muren tussen transgenders en de rest van de samenleving af. Niet alleen in Nederland: hij is samen met François Caous uit Dronten een project gestart om transgenders in heel Europa te helpen, want niet iedereen wordt zo makkelijk als transgender geaccepteerd.

Jordy Deckers

Naast veel muzikanten, heeft Almere ook veel sporters grootgebracht. Doelman Jordy Deckers is een van deze sporters. De voetballer werd geboren in Almere, speelde zijn eerste echte wedstrijden bij JOS Watergraafsmeer, maar werd al snel gespot door en opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Sindsdien is hij uiteraard een paar keer van club gewisseld. Dit seizoen vinden we de keeper bij de selectie van RKC Waalwijk.

Heavenly

Mogen wij je voorstellen aan Heavenly! Hoewel, ‘voorstellen’… Grote kans dat je deze fantastische muzikant al eens hebt gezien. Bij The Voice Of Holland bijvoorbeeld! De 18-jarige Almeerse is een R&B/Soul artiest en songwriter in hart en nieren. In haar muziek mixt ze invloeden van zowel hiphop als jazz tot een unieke combinatie. Haar kleurrijke muziek is soms wat filosofisch, maar altijd dansbaar.

Niki van Sprang

Tijdens de Olympische Spelen van 2020 zou je zomaar eens een Almeers talent voorbij kunnen zien komen! Niki van Sprang bijvoorbeeld. De 23-jarige Almeerder begon met roeien bij roeivereniging Pampus. Hij heeft vier jaar in Amerika gewoond, waar hij studeerde aan Berkeley en waar hij het water ook niet met rust liet. Hij is roeier van het Nationale Team, hij heeft een medaille binnengesleept, eh, geroeid op het WK … En nu? Nu droomt hij over de Olympische Spelen.

Tanja Jess

De in Duitsland geboren Tanja Jess is een bekende actrice, presentatrice, vlogster én ze doet veel vrijwilligerswerk in Almere. Zo ontwikkelde ze met Anousha Nzume de gratis app Mama Match, zet ze zich vanuit een ouderinitiatief in om voortgezet Vrijeschool onderwijs in Almere te krijgen, is ze ambassadeur voor de Hartstichting en is ze burgerhulpverlener. Tanja is al jarenlang een bekend multi-talent en ze doet veel voor en in Almere.

Sallie E

De 24-jarige Almeerder Salaheddine EL Kaddouri is te vinden als rapper onder de naam Sallie E. Als luisteraar is hij van alle markten thuis en laat hij alle invloeden graag doorschemeren in zijn eigen muziek. Een opkomende artiest die een van zijn eerste sprongen maakte door het winnen van het Kempenaarsfestival 2014. In 2015 won hij de titel Stadsrapper en sindsdien werkt hij voornamelijk samen met producer Doggz van Top Dog Music. In december kwam zijn nieuwste single uit ‘Niet Solo’ met Melany Bhola.

[‘endzjin] S.V.E.I.A.

Studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A. is opgericht in 1998 en is sinds dat moment onvermoeibaar aan het werk om van Almere een echte studentenstad te maken. Het devies zegt dan ook: Endzjin, de motor achter de student in Almere. 2018 is een speciaal jaar voor [‘endzjin] S.V.E.I.A., omdat ze nu al haar vierde lustrum mag vieren. Na 20 jaar hebben zij hun nominatie dan ook meer dan verdiend.

Stefano Hennevelt

Stefano is al een echt ‘BA-er’ (Bekende Almeerder)! Je ziet hem overal in Almere! Of dat nu in filmpjes van Ally Live is waar hij Ronnie Flex interviewt, of op het GROW-festival met een vlog-camera, in een VVV Almere campagne of als model voor READ. Stefano ademt Almere en draagt de stad een warm hart toe. Ook is hij bij veel projecten betrokken om Almere op de kaart te zetten. Is hij the next big thing in Ally? Hij timmert in ieder geval goed aan de weg en wij zouden het niet raar vinden als hij over een paar jaar een nationale bekendheid is!

F1rst Friday

F1rst Friday is dé culturele avond van Almere. Voor het vierde jaar op rij worden de culturele avonden in Corrosia Theater, Expo & Film georganiseerd door een fris, jong team. Van oktober tot en met maart organiseren zij de programmering op de eerste vrijdag van de maand. Het is een feestelijke avond waarbij bezoekers kennis kunnen maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Met een biertje of wijntje in de hand, word je aangenaam verrast.

Breng je stem uit!

Wie is dé Local Hero van 2018?

  • 'endzjin S.V.E.I.A (33%, 617 Stemmen)
  • Dylan van der Griend (28%, 518 Stemmen)
  • Stefano Hennevelt (15%, 283 Stemmen)
  • Tanja Jess (13%, 242 Stemmen)
  • Sallie E (5%, 93 Stemmen)
  • F1rst Friday (3%, 63 Stemmen)
  • Niki van Sprang (1%, 14 Stemmen)
  • I'm Rosy (0%, 7 Stemmen)
  • Heavenly (0%, 6 Stemmen)
  • Jordy Deckers (0%, 2 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.845

Laden ... Laden ...