Lezen in de zomer? Ja, graag!


Nog een paar weken in de schoolbanken. Op vrijdag 21 juli gaan de kinderen van het basisonderwijs in Almere voor het laatst naar school dit schooljaar. Vakantie is heerlijk, misschien ga je fijn op reis, misschien blijf je thuis. Maar lezen in de zomer is heerlijk. Op reis kun je bijvoorbeeld heel handig gebruikmaken van de Vakantiebieb. Je hoeft geen lid te zijn van je bibliotheek, je kunt gewoon via de App store of Google play de app downloaden op je smartphone of tablet. En dan lekker lezen. Er zijn boeken voor elke leeftijd.

De Grijze Jager

Misschien wil je graag de nieuwe serie van John Flanagan lezen, de vroege jaren. Het eerste deel heet Het toernooi van Gorlan. Het tweede de deel is als gewoon boek aanwezig in de bibliotheek en heet De slag op de Heckingse heide. In deze nieuwe serie speelt Halt, als jonge Grijze Jager, de hoofdrol.

lezen in de zomer

Kevers

Wil je eens iets nieuws, kies dan voor het spannende boek Keverjongen, van M.G. Leonard. Het boek gaat over een jongen, Darren,  die op zoek gaat naar zijn verdwenen vader en bij zijn zoektocht hulp krijgt van een grote kever! Het verhaal is na dit boek nog niet afgelopen. In het tweede deel met de titel Keverkoningin, komt Darren erachter dat Lucretia Cutter, de vrouw die zijn vader had ontvoerd in het eerste deel, een nieuw plan heeft bedacht, waarbij zijn vader maar ook de kevers een hoofdrol spelen.

lezen in de zomer

De Middernachtbende

Wil je liever een gewoon boek lezen? Zoek dan eens het nieuwe boek in de bieb van David Walliams: De middernachtbende. David Walliams is bekend van onder andere Oma Boef en De waanzinnige tandarts. En wil je liever niet lezen? Luister dan eens een boek! Genoeg te kiezen dus deze zomer!

lezen in de zomer

Heb je nog tips voor leuke jeugdboeken? Laat het ons weten!