De leukste dingen die in de bibliotheek plaatsvonden.

Hier had je bij moeten zijn! Afgelopen jaar was er eentje met vele spectaculaire evenementen. De programmering van de bibliotheek richt zich op verschillende doelgroepen, we blikken dan ook per categorie terug. Waar ben jij bij geweest en wat vond jij helemaal geweldig? Laat het ons weten in de reacties.

De beste digitale belevenis

In de digitale programmering deden we onze naam  ‘de nieuwe bibliotheek’ eer aan door een dronerace en een lasergame event te organiseren. Veel jonge gasten maakten op deze manier kennis met de bibliotheek en kregen een verrassende bibliotheekbeleving die goed werd gedeeld op de social media. Nieuw waren ook de Legolab workshops Moviemaker, WeDo2 en storystarter, waarin kinderen zelf leren programmeren. De Fifa competities in de schoolvakanties zijn ook altijd weer een terugkerend succes in alle bibliotheken.

De beste beleving in deze categorie was de avond lasergamen op zaterdag 15 oktober.

De beste jeugdige belevenis

10150768934_b81cd4bfd1_bBij de programmering van jeugdtheater en -evenementen staan bij de voorstellingen op zondagmiddag met stip bovenaan: ‘de Mees Kees show’ en ‘Sinterklaas in de bieb’. Maar het beste bewaren we voor het laatst. De allergaafste jeugdvoorstelling van dit jaar wordt: de ‘Frozen sing along’ op woensdag 28 december. Speciaal voor de filmvoorstelling zijn ze in de bieb: ijsprinses Elsa en de stoere Kristoff.

De Kinderboekenweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarin de bekroonde kinderboeken centraal staan. De voorstellingen ‘Opa’s sprokkelsprookjes’ en ‘Loet en Oma’ zorgden voor veel leesbeleving in alle Almeerse bibliotheken.

De nieuwe verhalenclub is een maandelijks evenement met verhalenverteller Rudolf Roos. Want ook als je geen lezer bent, dan kun je een verhaal beleven door ernaar te luisteren of te kijken. ‘Twee Turven Hoog’, een Almeers peuterfestival trok voor het tweede jaar weer heel veel ouders met hun kroost. De hele bibliotheek is speelveld en podium voor theatervoorstellingen voor de allerkleinsten. Met verhalen zien, horen en vertellen kun je niet jong genoeg beginnen en dit is wel de ultieme beleving voor de allerkleinsten.

De beste beleving in deze categorie wordt de ‘Frozen sing-a-long’.

De beste volwassen belevenis

In de volwassen programmering scoren bij de film de Nederlandse boekverfilmingen opvallend goed. ‘Publieke werken’, ‘Knielen op een bed violen’ en ‘Tonio’ waren de absolute toppers van dit filmjaar.

Nieuw in de programmering dit jaar was TedX Almere. Dit evenement beleefde zijn primeur in de bieb op vrijdag 10 juni.

In dit derde seizoen is ‘de nieuwe pubquiz’ helemaal ontdekt. Met de presentatie van Merel Jansen en Frank Heinen krijgen kunst, literatuur, muziek en film een geheel nieuwe dimensie.

Bij de literaire talkshow Schrijvers on Stage, wordt naast een bekende auteur ook een nog onbekend talent geïnterviewd door presentator en theatermaker Oscar Kocken. Live muziek en veel dynamiek in de presentatie zorgen iedere keer opnieuw voor een geslaagd avondje uit.

Ook nieuw in de programmering van 2016 is de Speaker’s Night. In dit concept krijgen beginnende sprekers het podium voor hun ‘motivational speach’ op gebied, van financiën, relaties, succes in je werk. De avond eindigt altijd met een topspreker en de presentatie is in handen van Pascal Fredrik.

De nummer 1 uit de volwassen programmering is ‘de nieuwe pubquiz’; de gezelligste donderdagavond in de bieb.