Léon Biezeman, schrijver met dyslexie, bezoekt bibliotheek Stad


Léon Biezeman heeft dyslexie én hij is schrijver. Deze zomer reist hij, als ambassadeur voor Dyslexia International en lid van het Expertteam van de Oudervereniging Balans, langs diverse bibliotheken om met kinderen en hun ouders erover te praten.

Bezoek bibliotheek Almere Stad

Op woensdag 5 september kun je Leon ontmoeten op de jeugdafdeling in bibliotheek in Stad. Hij deelt zijn kennis en ervaringen graag met dyslectische kinderen. Hij vindt het interessant om te horen wat hun ervaringen zijn.   Maar hij hoort ook graag waar hun ouders/opa’s/oma’s tegenaan lopen. Daarnaast kun je hem alles vragen over dit onderwerp en misschien zelfs iets samen met hem schrijven. Heb je vragen aan Léon, bijvoorbeeld over schrijven, moeilijk lezen of dyslexie? Kom dan langs! Léon is op de jeugdafdeling aanwezig van 13.30 – 15.30 uur.

Leon biezeman

Zelf dyslectisch

Léon heeft zelf dyslexie, maar ondanks dat schreef hij zes boeken waaronder ‘Schrijven met dyslexie’ een boek vol verhalen van dyslectische kinderen en het boek ‘Appzurt, dyslexie van a tot z’. Een boek met leuke feitjes en weetjes voor kinderen.

schrijven met dyslexie  

Dyslexie spreekuur

Wist je trouwens dat er elke tweede dinsdag van de maand, van 09.30 tot 10.30 uur in bibliotheek Stad een dyslexie spreekuur is? Hier kunnen ouders van dyslectische kinderen voor advies terecht. Een van de leesconsulenten van de bibliotheek geeft tijdens dit spreekuur voorlichting, advies op het gebied van leesmateriaal en informatie over wat de bibliotheek op dit gebied voor kinderen kan betekenen. Want de bibliotheek maakt lezen leuk; ook als je dyslectisch bent!