Krijg inzicht met het OVER/ZICHT festival

Tijdens het gratis festival OVER/ZICHT kun je één-op-één kennismaken met mensen die anders zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Libris literatuurprijswinnaar Murat Isik komt vertellen over zijn boek Wees Onzichtbaar en liefdesverdrietexpert Elfie Tromp leest voor uit haar persoonlijke gedichten. Ook kun je live een schilderij gemaakt zien worden en kun je jezelf spiegelen in het doolhof. Het draait de twee dagen in Reigers Inn allemaal om verhalen van mensen die niet zo op de voorgrond treden.

Genoeg te beleven

Ook God kan soms onzichtbaar zijn en daar vertelt schrijver Alain Verheij over. Of denk aan het verhaal van rolstoelrugbyer Reda Haouam: in elke kroeg waar hij komt, kennen ze hem als ‘die jongen in de rolstoel’. Zijn naam weten ze vaak niet. Bij Room2Connect van Humanitas leren twee voor elkaar onbekende mensen elkaar kennen.

Het onbekende

En dan heb je nog de theatertocht! Want organisator Avanti Almere heeft de handen ineengeslagen met theatergezelschap Groot Wild. De theatertocht start drie keer per dag vanaf het festival en brengt je met de boot richting Utopia-eiland om het nieuwe stuk land te gaan bewonen. Je komt oog in oog te staan met een oud volk, dat zich vasthoudt aan eigenzinnige tradities en gebruiken. Voor deze overtocht betaal je € 12,50, het festival is gratis toegankelijk.

Laten varen

Door deze twee evenementen samen word je getriggerd om de angst voor het onbekende onder de loep te nemen. Vraag je je wel eens af wat er gebeurt als je angst loslaat? Als je tradities en oude idealen laat varen? Levert dat iets positiefs op? Ervaar het tijdens het OVER/ZICHT festival (gratis toegankelijk!) op 15 en 16 september tussen 12.00 en 20.00 uur! Waar: Reigers Inn, Weerwaterplein 3. Kaartjes voor de theatertocht zijn hier te krijgen.