Kan Bauke dé Tour de France winnen?!

De Tour de France is al enige tijd onderweg. Na jaren van wisselende successen in de Tour doen de Nederlandse wielrenners het goed. Zo goed zelfs, dat Bauke Mollema na 16 etappes op een stevige tweede plek in het algemeen klassement staat. Maar welke renners moet je nu volgen in al het Tour geweld?

Top 3

s’Lands trots en wielrenners zijn in topvorm

Eerdere Nederlandse Tour de France winnaars

De ronde van Frankrijk kent een rijke historie aan Nederlandse deelnemers met, vooral de laatste jaren, wisselende resultaten. Zo werden er af en toe wel etappe-overwinningen geboekt, maar slaagden Nederlandse deelnemers er zelden in de Tour de France daadwerkelijk te winnen. In 1968 won Jan Janssen als eerste Nederlandse renner ooit de tour, niet veel later werd zijn unieke prestatie door de even zo legendarische Joop Zoetemelk in 1980 geëvenaard. Het winnen van een etappe is op zichzelf al een ongekende prestatie, zo verbrandt de gemiddeld Tourrenner ruim 60000 calorieën per etappe. Het winnen van de Tour de France vraagt om een nummer één positie in het eindklassement, ofwel de snelste wielrenner over de afstand van dit jaar: 3.404 kilometers. Na jaren van Nederlandse afwezigheid in de hogere regionen van de wielrensport lijkt de Hollandse wielrendoorbraak definitief. De Tour de France telde sinds haar start op 2 juli 198 renners, waarvan 17 Nederlanders. Maar wie van ‘s lands trots moeten wij volgen? Hier volgt een kleine greep uit de Nederlandse renners die momenteel hoge ogen gooien!

Tom Dumoulin – 42e (tweevoudig etappe winnaar)

Tom Dumoulin is de Maastrichtse renner uitkomend voor Alpacin en tevens begenadigd tijdritspecialist. Het was even twijfelachtig of hij na zijn uitval in de Giro (ontsteking aan zijn zitvlak) wel mee zou doen aan de Tour de France. Gelukkige stapte hij toch op zijn fiets, en hoe! Hij schonk Nederland een tweetal fenomenale etappe zegens in zowel de 9e etappe alsmede tijdens de tijdrit van de 13e etappe, waarbij hij na 37,5 kilometers met ruim 1 minuut verschil de etappe won. Bovendien werkt Tom een prima voorbereiding af voor de gouden medaille tijdens de Olympische spelen van Rio.

Bauke Mollema – 2e plaats +1:47

Geboren Groninger Bauke Mollema (1986), wielrenner voor Trek-Segafredo, is in topvorm en legt met een stevige tweede plaats in het algemeen klassement de koploper van de Tour de France, én tweemalig Tourwinnaar Froome, het vuur aan de schenen. Bauke Mollema werkt al ruim drie jaar gestaag aan zijn succesvolle wielrencarrière. Gaan we het écht meemaken? Kan Bauke de torenhoge favoriet Froome van zijn troon stoten? Na 36 jaar weer een Nederlandse Tour de France winnaar? De belofte die zijn belofte inlost? Wij geloven dat het kan!

  • Boek
  • Boek
  • Boek