Jeugdtheater in de nieuwe bibliotheek: kom je eens kijken?

Iedere zondag om 15.00 uur is er jeugdtheater in bibliotheek Stad. Het programma voor 2019 is helemaal klaar en we hebben voor elk wat wils. Lees je mee en vooral: kom je ook eens kijken?

Sneeuw met Roepuma!

Elke eerste zondag van de maand is er een voorstelling die vooral door de kinderen zelf bepaald wordt, zoals Musical in 1 dag. Op 6 januari beleven we met Roepuma een interactief winters avontuur. Wie speelt er een sneeuwbal? Welk beest staat daar in de sneeuw? En zit er wel een sneeuwbal of beest in de voorstelling? Help mee een mooi verhaal te verzinnen en kom je opwarmen in de bibliotheek. Neem vooral je broertje, zusje, buren, ouders en opa en oma mee. Want Roepuma is leuk voor iedereen!

Jeugdtheater

Loena’s Sterrennacht

Elke tweede zondag van de maand is er een jeugdvoorstelling voor 6+. Op 13 januari is dat Loena’s Sterrennacht. Een prachtig verhaal over Loena, het vrouwtje van licht dat in een huisje aan de rand van de stad woont. Als het bijna donker is wandelt Loena door de stille stad en steekt ze één voor één straatlantaarns aan. Toch heeft niemand uit de stad Loena ooit gezien …. Geniet van dit verhaal over zien en gezien worden, in het licht en in het donker. Met lichtbeelden, schaduwfiguren, poppen, live filmbeelden en met prachtige muziek en liedjes.

Jeugdtheater

Troubadours

Op de derde zondag van de maand is er een voorstelling voor kleuters. Op zondag 20 januari zingt Maya samen met haar troubadours de wereld rond. Zangeres Maya is nieuwsgierig naar de wereld en alle mensen die er leven. Al zijn we zijn allemaal op dezelfde planeet geboren, tóch is iedereen anders. Wat maakt ons verschillend? Ga samen met Maya en haar troubadours zingend, dansend en trommelend de wereld rond. Zo veranderen we langzaam allemaal in wereldburgers en maken we samen de wereld mooi.

Jeugdtheater

Een huis voor Harry

De vierde zondag van de maand is speciaal voor de allerkleinsten. Op zondag 27 januari spelen we in het kader van de Nationale Voorleesdagen Een huis voor Harry. Dit is een voorstelling gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar. Harry de huiskat doet niets liever dan binnen zitten. Hij komt nooit buiten. Tot vandaag. Vandaag verleidt Vera Vlinder Harry om buiten te spelen. Al spelend raakt Harry steeds verder van huis. En dan ineens is Vera Vlinder verdwenen en is Harry alleen. Waar is Vera? En waar is zijn huis eigenlijk? Harry zoekt hoog en Harry zoekt laag. Harry zoekt links en Harry zoekt rechts. Weg is Vera en weg is zijn huis. Harry is verdwaald. Maar met de hulp van alle kinderen in de zaal kan Harry vast de weg naar huis weer terugvinden.

Jeugdtheater

Een kaartje kost voor leden € 6,25 en voor niet-leden € 8,25. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of via onze website.