9x de leukste Halloween koekjes

Eind van de maand is het zover, tijd om Halloween te vieren! Althans, als je dat leuk vindt natuurlijk. En hoe vier je Halloween nu beter dan met speciale zelfgebakken koekjes. Wij zochten daarom op Pinterest naar de leukste (en lekkerste) recepten voor Halloween koekjes. Ook heel geschikt om op de bank onder een dekentje van te genieten terwijl je een boek leest ;-). 

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Inmiddels wordt het feest ook steeds populairder in Nederland, België en andere Europese landen. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer van een plagerijtje worden (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) geven. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. (Bron: Wikipedia)

halloween koekjes recepten

Koekenbakkers opgelet: de leukste en lekkerste Halloween koekjes!

1. Hoe leuk zijn deze heksenbezems! Bijna zonde om op te eten toch? Ik zeg expres bijna, want ze zien er zo lekker uit dat ze waarschijnlijk heel snel verdwenen zijn als je ze op tafel zet.

2. Mochten ze bij jou thuis bang zijn voor spoken, dan is dat zo verholpen met deze schattige spookjes koekjes. Om er zeker van te zijn dat ze over hun angst heen komen, moet je er natuurlijk wel voldoende van maken hè ;-).

3. Frankenstein Oreo pops; hoe verzin je het! En je hoeft hier de oven niet eens voor aan te zetten. Kwestie van kant-en-klare Oreo’s opleuken. En behalve Frankenstein vind je er nog meer leuke voorbeelden.

4. Ook mummies mogen niet ontbreken tijdens Halloween. Zeker niet als het om koekjes gaat die het vast en zeker goed doen bij een grote mok warme chocolademelk …

5. Waren de heksenbezems nog lief om te zien, deze heksenvingers zijn toch een stukje minder schattig. Zeg maar gerust luguber.

6. Uit Pauline’s keuken dit super leuke recept voor mummy-koekjes die je heel goed samen met de kinderen kunt maken. Leuk voor een regenachtige middag in de herfstvakantie?

7. Je kent het wel, je loopt naar buiten, dwars met je gezicht door een spinnenweb. Ieuw! Deze spinnenwebkoekjes eindigen niet in je haar als het goed is; je eet ze lekker op!

8. Pompoenen mogen echt niet ontbreken tijdens Halloween. Uitgesneden pompoenen met een kaarsje erin bij de voordeur én als geglazuurde koekjes op tafel!

9. Voor de echte creatievelingen zijn deze vleermuiskoekjes op een stokje vast een leuke uitdaging. Het zijn toch net kunstwerkjes …

Nu zijn wij benieuwd: ga jij deze Halloween koekjes bakken dit jaar? Ook leuk voor Sint Maarten ;-). Laat je het weten in een reactie? Of tag ons gerust in je foto op Instagram