Food festivals #BFF en Groentesoep

Dat we in het stadshart van Almere goed kunnen shoppen is bekend. Maar voor iedereen die het nog niet weet:  er zijn ook een heleboel restaurants waar je heerlijk kunt eten.

Restaurantplein Belfort zit middenin het stadshart (bij de grote glijbaan met de roltrap omhoog) met verschillende wereldkeukens. Aanstaande zaterdag krijgt iedereen de kans om na een middagje slenteren aan te schuiven en te proeven van veel verschillende gerechten. De restaurants die meedoen zijn: Bagels & Beans, Chez Alexander, Drewes Koffie- en Theespeciaalzaak, Hudson Bar & Kitchen, Kimono Lounge, La Cubanita, La Maison, Mandana, Sizzling Deluxe, Volendammer Viscircus en Woodstone Pizza & Wine.

Belfort Food Festival #BFF

Op zaterdag 27 augustus kun je tussen 13.00 en 17.00 uur voor maar €3,50 een gerechtje proeven. Er zijn optredens van Trio Cru Bourgeois, Carpet Tango en Vreemde Vogels. Kinderen kunnen zich verkleden in traditionele klederdracht en iedereen mag meedoen aan de Argentijnse tango- of djembe workshop!

Kijk hier voor het volledige programma.

actus_1470389604576_WT_330x240pxl_CA_Belfort_foodfestival_2016_FB_Coverlfow

Groentesoep Festival

Ook in Almere Buiten staat op zaterdag de 27ste een leuk food festival gepland, het Groentesoep Festival. Dit jaar wordt het voor alweer de vijfde keer georganiseerd. Het is gratis toegankelijk. Op het Globeplein en het Rio de Janeiroplein kun je tussen 10.00-17.00 uur gratis eten uit food trucks proeven, struinen op de rommelmarkt, yoga workshops bijwonen en natuurlijk soep eten.

Kijk hier voor meer informatie.

5fe7f6ac3f

Geïnspireerd?

Ben je na een bezoek aan een food festival helemaal geïnspireerd en wil je zelf in de keuken aan de slag? Wij hebben honderden kookboeken in onze collectie. De kookboek collectie is hier online te bekijken.

  • Boek
  • Boek
  • Boek