Filmkijkclub Almere: moderne klassiekers


Zin in iets leuks op een herfstige maandagavond? Verken dan samen met scenarioschrijver Marcel Lenssen (bekend van onder andere Doodslag en Hope) de wereld achter vier moderne filmklassiekers met de Filmkijkclub Almere.

Filmwetten?

Waarom brengt een goede film je in vervoering? Zijn het de filmwetten die slim worden toegepast? Of worden alle regels juist met voeten getreden? In deze cursus ontleed je samen met Marcel Lenssen vier uiteenlopende filmklassiekers van deze tijd. Klassiekers die nu eens dromerig poëtisch of rauw realistisch zijn en dan weer onwaarschijnlijk of zinnenstrelend. Vanuit allerlei invalshoeken leer je met andere ogen te kijken naar film. Zo kijk je naar de verhaalopbouw, de stijlmiddelen, dialogen, ritme en subteksten. Allemaal zaken die mede bepalen wat een film ons nu echt wil vertellen.

Prikkelen

In deze vierdelige workshop worden vier films onder de loep genomen uit verschillende genres. Het poëtische en dromerige Paterson van Jim Jarmusch contrasteert sterk met het rauw realistische Engelse arbeidersdrama I, Daniel Blake van Ken Loach. En de prachtige moderne sciencefictionfilm The Lobster van Yorges Lanthimos staat naast het zinnenstrelende meesterwerk La Grande Bellezza van Paolo Sorrentino. Een mooi en rijk programma waarin je steeds geprikkeld wordt om met andere ogen te kijken.

Marcel Lenssen (1968) schrijft voor toneel en film. Zijn scenario voor de film Doodslag (2011, regie: Pieter Kuijpers, hoofdrol: Theo Maassen) was genomineerd voor een Gouden Kalf en heeft een prestigieuze special recommendation Prix Europa gekregen. De door hem geschreven film Hope (2016, regie: Erik de Bruyn, hoofdrol: Monic Hendrickx) was de best bekeken Telefilm van 2016.

Filmkijkclub Almere

Maandagavond!

De Filmkijkclub Almere vindt plaats op vier maandagavonden om 19.30 uuur:

– 15 oktober: Paterson van Jim Jarmusch
– 29 oktober: I, Daniel Blake van Ken Loach
– 5 november: The Lobster van Yorges Lanthimos
– 12 november: La Grande Bellezza van Paolo Sorrentino

Meedoen?

Je kunt je aanmelden voor de Filmkijkclub Almere door een e-mail te sturen naar reserveren@corrosia.nl. De prijzen zien er als volgt uit (je krijgt korting als je lid bent van de bibliotheek!): regulier € 60,- / bibliotheekpas € 55,- / CorrosiaPas € 40,-. Meld het vooral in de e-mail als je lid bent van de bibliotheek.