Fiep in de nieuwe bieb!

Op 17 december 2016 was het zover: de 100e verjaardag van Fiep Westendorp. Eén van de meeste bekende, eigenzinnige en unieke illustrators ooit! En in februari eert de nieuwe bibliotheek haar met een heus Fiep-feest! Kom je het met ons mee vieren?

Fieperdefiep!

Er is van alles te beleven rondom Fiep Westendorps unieke karakters zoals Jip en Janneke, Otje en Pluk van de Petteflet. Op zondag 12 en 19 februari staan er twee prachtige familievoorstellingen in onze theaterzaal, voor iedereen vanaf 2 jaar. Fiep Fiep vogeltje is een fantasierijke en beeldende voorstelling en een feest van herkenning waarin vele personages die Fiep tekende, de revue passeren. De voorstelling van Pim & Pom spreekt voor zich, een heel groot avontuur voor de twee kleine poezen en voor alle toeschouwers.

Fiep

Uniek

Schetsmatig, verrassend in kleur (of juist zwart-wit), eigenzinnig: de unieke stijl waarmee Fiep Westendorp de personages van de hand van Annie M.G. Schmidt en vele anderen vorm gaf, bleken keer op keer succesvol. In hun eigenheid zijn het stuk voor stuk ware persoonlijkheden, of het nu een kind, een vogel of de giraf van Dikkertje Dap was. Fiep was dan ook een illustrator in hart en nieren. Van jongs af aan wist ze dat dit haar roeping was. In haar carrière, 60 jaar lang, heeft ze meer dan 8.000 tekeningen afgeleverd.

Artiest in de dop?

Ik ben voor ons FiepFeest op zoek gegaan naar een illustrator van nu die in haar stijl een zelfde herkenbaarheid heeft en kwam uit bij Juliette de Wit. (oa. Spekkie en Sproet). Zij gaat op zaterdag 25 februari in een hele leuke en actieve workshop met kinderen aan de slag. Ze laat de kinderen op zoek gaan naar hun eigen stijl en ze leert ze heel goed kijken naar datgene wat je wilt tekenen. Een aanrader voor elke artiest in de dop.

Fiep

Voor de jongere kinderen staat op vrijdag 24 februari de inmiddels beroemde Fiepbus voor de bibliotheek. Spelen, lezen en ontdekken, deze bus is een groot feest voor de kleinsten! Zondag kunnen zij zich bovendien als vreemde Fiep-vogel laten schminken. Komen jullie het feest met ons mee vieren? Tot dan!