Festival-muziek in de bieb!

In de zomermaanden heb je er bijna een dagtaak aan om alle festivals te bezoeken. Inmiddels is het festivalseizoen al een eind op weg. Toch staan er nog een paar grote festivals in de planning zoals Pinkpop en Lowlands. Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen omdat het festival is uitverkocht, te ver weg is of gewoon geen zin hebt om op pad te gaan? Gelukkig is de muziek ook via de bieb te beluisteren. Check de muziek via onze website en reserveer de cd online. Wanneer je in stad bent om te shoppen kun je direct de cd meenemen!

Muziek om naar te luisteren

De festivals staan weer bomvol goeie bands en muzikanten. Om het iets overzichtelijker te maken hieronder een kleine selectie van Nederlandse en internationale bands die het waard zijn om naar te luisteren.

Nederlandse bands

I Am Oak
Deze band met hun (akoestische) folk is te vergelijken met Sufjan Stevens maar gewoon afkomstig uit Utrecht. Hun album ‘Nowhere or tammensaari’ is in onze collectie te vinden.
Gallow Street
Deze band heeft zijn wortels liggen in Amsterdam. Hun brass sound met veel blazers neemt je mee naar New Orleans. Luister naar hun album ‘Battleplan’.
John Coffey
Wie weet ken je deze band wel van hun meesterlijke biervangmoment op Pinkpop! Misschien wel de hardste band van Nederland. Als je ze deze zomer nog live kunt gaan zien doe het snel: na hun afscheidstournee in september gaan ze voor onbepaalde tijd stoppen. Wil je weten hoe ze klinken? Hun album ‘Bright companions’ is in de bibliotheek te vinden.
Eefje de Visser
Jarenlang zong ze in het Engels maar sinds een paar jaar zingt ze Nederlandstalig. Haar album ‘Nachtlicht’ staat vol met elektronisch raadselachtige liedjes. Een voorbeeld hiervan is de singel ‘Scheef‘.
Lucas Hamming
Deze band is al vaker op televisie geweest: onder andere in de Beste Singer/Songwiter van Nederland en als huisband van DWDD. Het debuutalbum ‘HAM’ is te leen via de bibliotheek.

Internationale bands

Warpaint
Je ziet ze niet vaak: all female-bands. Hun single ‘Love is to die’ is regelmatig op de Nederlandse radio gedraaid. Wil je hun donkere indie-rock zelf beluisteren? Hun album ‘Warpaint‘ zit in onze collectie.
Jack Garratt
Deze multi-instrumentalist schreef al op zijn twaalfde zijn eerste liedje. Zijn debuutalbum ‘Phase’ zit bomvol invloeden van elektronische pop met een vleugje drum ’n bass en een beetje dupstep.
Sigur Rós
IJsland mag dan dunbevolkt zijn, er komen interessante muzikanten vandaan. De intense droomrock van Sigur Rós kan een groot publiek tot tranen toe ontroeren. Oordeel zelf en luister naar het album ‘Kveikur’.
Jamie Woon
Hij groeide op met ouders die muzikaal zeer actief waren. Dan kan je bijna niets anders doen dan zelf ook muzikant worden. Sommigen vergelijken zijn stijl met Chet Faker. Het album ‘Mirrorwriting’ is al uit 2011 maar nog steeds heerlijk om naar te luisteren.
Foals
Voor alle FIFA 2016 spelers onder ons is hun single ‘Mountain at my gates’ niet onbekend. De sound van Foals kan per album erg verschillen, maar de liedjes zijn altijd dansbaar met rock invloeden. Hun succesvolle album ‘What went down’ is één van hun albums die de bibliotheek in de collectie heeft zitten.

Op muziekjacht

Kijk hier voor meer cd’s uit de bibliotheekcollectie. Daar zijn nog veel meer bekende en onbekende artiesten te vinden. Kijk op festivalinfo.nl voor meer leuke evenementen.

  • Muziek CD, Muziek, Geluids­opname
  • Muziek CD, Muziek, Geluids­opname
  • Muziek CD, Muziek, Geluids­opname